- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 1 листопада 2016 р.

ПОРШ ПАНА МЭРА, ХОЛЕРА, ПОРШ ПАНА МЭРА…

После прочтения электронной декларации Бори Филатова, а также его заместителей, вспоминаются слова Кузьмы Скрябина, которые складываются в короткую, но четкую программу действий: «Вся та піздота має бути стріляна і пизжена».

Желание взять в руки что-нибудь тяжелое появляется после попытки вычислить квадратные КИЛОМЕТРЫ недвижимости, официально задекларированной мэром Днепра. Например, дом в Подгороднем – 1400 метров квадратных, плюс квартира в Днепре – 280 м.кв. Коммерческая недвижимость – 2 264 квадратных метра, в том числе, 426 метров – в Ялте (Крым). Плюс земельный участочек – 6 тыс квадратных метров. Думаете, это все хатынки «самого народного мэра»? Ага, щас! Как водится, часть недвижимости записана на жену, в том числе, квартиры в Днепре 824 квадрата и в Киеве 212 кв.м., дом 462 кв.м, «небольшие земельные участочки» - общей площадью почти 8 тыс кв.м., несколько объектов нежилой недвижимости в полторы тысячи «квадратов». Зашибешься считать…И это только первый раздел электронной декларации. 
Дальше больше – мерсы, ягуары, доджи, три «порша» (Кайен, Каррера и Порш Панамера), гидроскутеры, мотоциклы, частный вертолет и билет в космос стоимостью $200 тыс. Ну и так, по мелочам: коллекционные авто, ювелирки на пару «лимонов», коллекция японского антиквариата стоимостью 164 миллиона гривен, коллекция шуб по сотне тысяч каждая, куртка Billioner из кожи крокодила (120 тыс грн.). И, как написал сам Боря, «еще куча всякого ненужного мотлоха»…. Очевидно, к «ненужному мотлоху» он отнес 5 млн гривневого кэша и 1,5 «лимона» долларов (тоже налом). 
«Я никогда не скрывал, что пришел во власть из бизнеса богатым человеком», - лицемерно заявил мэр Днепра. Именно после этой фразы зажравшегося гангстера появляется желание не только взять в руки оружие, но и передернуть затвор.

ФИЛЬКИНА ГРАМОТА

Филатов начал демонстрировать лохторату свои декларации три года назад. Днепряне, не страдающие склерозом и маразмом, должны помнить, что там не было ни одного объекта, стоимость которого превышала бы сотню тысяч. Золотые времена накопления капитала начались для Бори после прихода в Днепропетровскую ОГА. По схемам, выстроенным Геннадием Корбаном, «гасконцы» отжали и рейдернули не один десяток предприятий, конвертировав власть в бабло, недвижимость, антиквариат и прочий «ненужный мотлох». Переход с должности замгубернатора на пост мэра Днепра тоже стал удачным с точки зрения «вторичного накопления капитала». Не случайно филатовское большинство в горсовете до последнего сопротивлялось введению ProZorro – под Бориным руководством распил городского бюджета шел с таким треском, что только щепки летели. По самым скромным оценкам, за тот год, что он занимал должность мэра, Филатов «накалядовал» себе около 50 миллионов долларов, которые вывел на свои зарубежные счета, «забыв» упомянуть об этом в декларации, не говоря уж об уплате налогов. 
Скромно умолчал Боря и о том, что он имеет свою долю в крупных торговых центрах: ТРЦ Пассаж, ТРЦ Европа, ЦУМ. Также днепровскому мэру регулярно капает прибыль с Рынка Озерки и нескольких бывших НИИ, украденных гасконцами у государства, в которых Боря и Гена сдают помещения в аренду. Их загребущие руки дотянулись даже до здания Минчермета на площади Героев Майдана, 1 (бывшая пл.Ленина). Объемы этих доходов, которые регулярно поступают на оффшорные счета, в несколько десятков раз превышают официально задекларированный «мотлох». Но ни НАБУ, ни днепровский лохторат Боря решил не посвящать в такие интимные подробности своей финансовой деятельности. Хотя любой бомж в Днепре может безошибочно перечислить все объекты, которые «доит» самый народный мэр с последующим выводом прибыли в оффшор. 
«Эпопея с декларированием закончилась», - оптимистично написал Филатов на своей странице, отправив на сайт электронную филькину грамоту. Нет, Борь, она только начинается…

Яков Цимес, наладчик полиграфов в НАБУ, специально для «Перец Днепровский»
Полные тексты декларации мэра Днепра и других «сирот казанских» здесь: http://perec.dp.ua


3 коментарі:

  1. сколько до срока билета в космос осталось..?

    ВідповістиВидалити
  2. Філатов відписав ще 57 мільйонів на ремонт набережної – тепер «укропівцю»

    Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпропетровської міської ради 19 вересня за результатами тендеру замовив ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС» капітальний ремонт вул. Набережної Перемоги за 57,14 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».
    До кінця року мають відремонтувати ділянку вулиці від Мерефо-Херсонського моста до вул. Космічної довжиною 4 км. Відтак ремонт коштує близько 14 млн грн. за кілометр.
    Виконають фрезерування, влаштують дорожній одяг, тротуари, в’їзди на прилеглу територію, дощову каналізацію та освітлення, встановлять дорожні знаки і перильне огородження, нанесуть розмітку.
    Нагадаємо, нещодавно департамент замовив фірмі «Майстер-Буд» капремонт благоустрою цієї ж набережної за 56,11 млн грн.
    Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Дорбуд».
    Дорожчі заявки ТОВ «Автомагістраль-Південь», ТОВ «Акам» і ТОВ «Майстер-Буд» відхилили: першу – через надану проміжну фінзвітність за половину 2016 р. замість річної за 2015 р., а решту – за відсутність податкових накладних до аналогічних договорів.
    Фірма «УПС» належить сину екс-начальника ДП «Дніпропетровський облавтодор» Тарасу Палію, депутату Дніпропетровської облради від «УКРОПу» Владиславу Бородіну та латвійській компанії «Fuel Systems, SIA» Оксани Захарової.
    Після зміни влади у 2014 р. на Тараса Палія було відкрито два кримінальні провадження щодо привласнення бюджетних коштів на ремонті доріг фірмою «УПС». Торік обидві справи закрили.
    За даними «Центру протидії корупції», департамент благоустрою звільнив секретаря тендерного комітету Наталію Іванюшенко після того, як Державна аудиторська служба виявила порушення при укладенні угоди на 27 млн грн. між міськрадою та «УПСом».
    Крім того, влітку міськрада повідомила, що укладе мирову угоду щодо виплати «УПСу» 109 млн грн. боргу за будівництво дороги.
    Засновником «Дорбуду», як і ДІП «Дніпродор», є польське ТОВ «ПУС» («PUS»), яке до 2006 р. було співвласником вищезгаданої фірми «УПС».
    Кінцевим бенефіціаром «ПУС» є поляк Філіп Єжі Станіслав. Раніше його партнером був Олександр Полтавець із Дніпра, який володіє ТОВ «Туристична фірма «Енігма Тревел» з Олександром і Вікторією Давиденко, Олександром Гаркушею, Віталієм Бабенком і міжнародною асоціацією ветеранів спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю «Центр».
    Що до Олександра Григоровича Гаркуші, то особа з такими ПІБ є помічником нардепа Андрія Немировського (обрався від «Самопомочі», нині – «Блок Петра Порошенка»).

    http://nashigroshi.org/2016/09/30/filatov-vidpysav-sche-57-miljoniv-na-remont-naberezhnoji-teper-ukropivtsyu/

    ВідповістиВидалити
  3. «Укропівець» отримає від Філатова 120 мільйонів на дороги Дніпра
    20 вересня 2016

    Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпропетровської міської ради 12 вересня за результатами тендеру замовив ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС» поточний ремонт автошляхів за 120,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».
    Влаштують покриття з асфальтобетону та плитки, залізобетонні підпірні стіни та стіни підвалів, виконають ямковий ремонт, холодне фрезерування та інші роботи (повний перелік із цінами нижче).
    Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Дорбуд».
    Дорожчу заявку ТОВ «Весташляхбуд» відхилили через прострочений витяг із ЄДР та фінансову звітність за половину 2016 року, а не за 2015 рік.
    ТОВ «Актив Стальстрой» пропонувало на 30% нижчу ціну. Фірму не допустили через відсутність досвіду, розрахунку вартості послуг, а також матеріально-технічної бази і працівників відповідної кваліфікації.
    Фірма «УПС» належить сину екс-начальника ДП «Дніпропетровський облавтодор» Тарасу Палію, депутату Дніпропетровської облради від «УКРОПу» Владиславу Бородіну та латвійській компанії «Fuel Systems, SIA» Оксани Захарової.
    Після зміни влади у 2014 р. на Тараса Палія було відкрито два кримінальні провадження щодо привласнення бюджетних коштів на ремонті доріг фірмою «УПС». Торік обидві справи закрили.
    За даними «Центру протидії корупції», департамент благоустрою звільнив секретаря тендерного комітету Наталію Іванюшенко після того, як Державна аудиторська служба виявила порушення при укладенні угоди на 27 млн грн. між міськрадою та «УПСом».
    Крім того, влітку міськрада повідомила, що укладе мирову угоду щодо виплати «УПСу» 109 млн грн. боргу за будівництво дороги.
    Нагадаємо, в липні департамент замовив фірмі поточний ремонт доріг за 75 млн грн.
    Засновником «Дорбуду», як і ДІП «Дніпродор», є польське ТОВ «ПУС» («PUS»), яке до 2006 р. було співвласником вищезгаданої фірми «УПС».
    Кінцевим бенефіціаром «ПУС» є поляк Філіп Єжі Станіслав. Раніше його партнером був Олександр Полтавець із Дніпра, який володіє ТОВ «Туристична фірма «Енігма Тревел» з Олександром і Вікторією Давиденко, Олександром Гаркушею, Віталієм Бабенком і міжнародною асоціацією ветеранів спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю «Центр».
    Що до Олександра Григоровича Гаркуші, то особа з такими ПІБ є помічником нардепа Андрія Немировського (обрався від «Самопомочі», нині – «Блок Петра Порошенка»).

    ВідповістиВидалити