- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 22 жовтня 2016 р.

У мерії Дніпра заявляють, що постачати гарячу воду жителям «економічно невигідно»

У новому опалювальному сезоні Дніпро буде без гарячої води, бо її постачання «економічно невигідне», повідомив заступник міського голови, керівник департаменту з питань комунального господарства Михайло Лисенко.

За його даними, гаряче водопостачання в місті не планують через високу вартість послуги – 70 гривень за кубометр гарячої води.
«Що стосується гарячої води – ми орієнтовно зробили калькуляцію. Проблеми подати гарячу воду зараз немає. Але вартість одного кубометра гарячої води буде становити близько 70 гривень. Скільки квартир зі ста погодяться платити 70 гривень за куб? Я думаю – максимум десять. За таких умов це економічно невигідно», – заявив Лисенко.
Водночас посадовець повідомив, що проблему з гарячим водопостачанням жителі міста вирішують самотужки, встановлюючи водонагрівачі і колонки.
За даними Дніпровської міської ради, опалювальний сезон у місті розпочався вчасно, з теплом наразі 100% об’єктів соціальної сфери і близько 90% житлового фонду. В будинках, які поки що без тепла, обіцяють увімкнути опалення до кінця тижня.

Немає коментарів:

Дописати коментар