- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 21 жовтня 2016 р.

РЕЙДЕРСЬКІ ДІЇ ДЗЯКА Г.В. РУЙНУЮТЬ ЯКІСНУ ОСВІТУ (документи оновлюються)

В Дніпрі нахабно діють рейдери, що націлились на державні корпуси вищих навчальних закладів.
Факти свідчать, що на службі  їх політично-фінансових інтересів з'явились не тільки представники РВ ФДМУ, але й відповідних міністерств, як  органів управління майном вишів.

Першим «відкошмарили» ректора Національного університету чл.-кор. НАНУ, професора Полякова М.В., намагаючись прибрати до рук корпус фізико-технічного факультету ДНУ. Ректор не погодився. Що прийшлось відчути на собі  Полякову М.В., тільки він знає, але пішли в хід і погрози, і міністерські перевірки, і навіть цинічний наказ МОНу №150-к від 14.04.2016р. «Про дострокове розірвання контракту та звільнення ректора». Поляков М.В. відстояв і свою честь, і корпус свого вишу. І один в полі воїн, якщо він професор Поляков М.В.
У протилежність йому, ректор Дніпропетровської медичної академії МОЗ України, академік Г.В.Дзяк, сім`я якого є власником торгової  мережі «Аптеки медичної академії» і багатьох інших об`єктів нерухомості міста, від пропозиції не встояв і увійшов в злочинну групу з рейдерського захвату корпусу №3 академії, які студенти називають КОН – «корпус  общественных наук». Керівництво академії не збентежили навіть ті обставини, що в цьому корпусі понад 23 роки успішно працює медичний ліцей «Дніпро», відкритий за ініціативою  медичної академії з її зобов`язаннями у договорі засновників забезпечувати ліцей приміщеннями. Жага грошей переважила людські цінності, і Г.В.Дзяк  зі своїми підручними проректорами проф. Т.О.Перцевою, В.В.Самко,  С.І.Гончаровим, зав. нач. частиною Н.В.Ліхолетовою розгорнули з 2015 року цинічну кампанію на примусове виселення ліцею з обладнаних ним приміщень.
Медліцей «Дніпро», який за загальним рейтингом ЗНО-2016  посів третє місце в Україні і перше в області,  асоційовану школу ЮНЕСКО, виганяє керівництво  медакадемії  в  змові  з  представниками  РВ  ФДМУ  Токмаковою О.В., Шурин Г.Г., Миргородською Г.Ю. з мотивованим представником МОЗ України Сатановською М.А. Зазначена група два роки активно вимагала від ліцею оренду в 2млн. грн., вимоги якої судовими рішеннями 2009, 2014 років визнані незаконними. На нарадах в облраді, облдержадміністрації під головуванням Науменка В.О. і Крупського А.Ф. схиляли ліцей до оренди – типової рейдерської схеми звільнення приміщень за визнанням договору оренди нечинним через недотримання рішень суду. Договір про спільну діяльність на новий термін з 01.09.2015р.  Г.В.Дзяк не підписував і через відсутність договору звинувачував ліцей у незаконному займанні приміщень. Націлене на результат керівництво медичної  академії з 2015 року  стерло ліцей з розділу довузівської підготовки своїх  статутних і організаційних документів.
За сприянням Сатановської М.А. від МОЗу двічі  сфальсифіковані наради із «прогнозованим голосуванням». Дзяк Г.В., його завгосп Самко В.В. і юрист Васькіна Х.В.  голосували  26.08.2016р. за виселення ліцею до 31 жовтня 2016 року, що протягли як позицію МОЗу, проти якої заперечують обдержадміністрація і обласна рада.
З метою вимотати ліцей  Дзяком Г.В. подані  два судових позови,   натравлена група юристів, які вже оренду не вимагають, а вимагають негайне виселення ліцею з підстав начебто необхідності розміщення на цих площах  кафедри військової медицини, нехтуючи фактом, що вона  працювала з 1985 року і поновила свою роботу з 01.09.2015р. в іншому корпусі  сангігу, з тиром і плацом.
Безпрецедентними стали дії ректора Дзяка Г.В., який без наявності  судових рішень  особистим розпорядженням заблокував гуртожиток ліцею, заборонив по суботах проводити заняття підготовчих курсів ліцею, надавати рахунки за 2016 рік на відшкодування вартості комунальних послуг, фактично взяв ліцей в заручники задля досягнення  мети отримати  корпус  для реалізації своїх чергових комерційних проектів. Приїжджі  неповнолітні діти з 1 вересня 2016 року не можуть бути поселені в гуртожитку ліцею, отримати харчування і нагляд, батьки вимушені винаймати квартири, співробітники позбавлені права на роботу і отримання заробітної плати. Порушені права дітей на якісну освіту, нанесена матеріальна і моральна шкода. До якої ж підлості опустилося керівництво медичної академії, які давали клятву Гіпократа, головним принципом якої є «не нашкодь людині».
Багато хто з народних депутатів України став на підтримку ліцею: Кужель О.В., Денисенко А.С., Співаковський О.В., але й виявилися і такі, що  підтримали своїх однодумців екс-регіоналів і наполягали на виселенні ліцею: Шипко А.Ф., Куліченко І.І.. Вважається, що їм не потрібна  в Україні якісна освіта, своїх – вони можуть вчити і лікувати за кордоном.
Ліцей, батьки учнів звертались до Президента,  до уповноваженого з прав дитини в Адміністрації Президента, до Кабміну, в МОЗ, в МОН, в Комітет Верховної ради  з питань науки і освіти.  Соборним ВП ДВП ГУ НП в Дніпропетровській області відкрито кримінальне провадження №12016040650003839 по факту самовільного, всупереч закону, вчинення перешкод у користуванні приміщеннями гуртожитку №3 ДМА (5-й поверх, приміщення ліцею), але вирішення питання таким шляхом - дуже тривала процедура зі  слідством і передачею в прокуратуру.
       Як рейдери не тиснули – поки не встигли викинути ліцей. 12.10.2016р. закінчився термін дії контракту Г.В.Дзяка і з 13 жовтня призначено МОЗом  виконувати обов`язки ректора професору Родинському О.Г. до конкурсного обрання ректора 25 жовтня 2016 року. Щоб зберегти свою схему рейдерська група медичної академії від імені колективу академії підняла галас проти призначення ректора і надзвичайно швидко отримала рішення суду про зупинення дії наказу МОЗу, посилаючись на небезпеку «рейдерського захвату Дніпропетровської медичної академії». Відверта брехня, що стала практикою у діях керівництва академії, прикриває численні факти кримінальних правопорушень Дзяка Г.В. за ознаками зловживання владою або службовим становищем.  
       Відкриті провадження з кваліфікацією злочину за ч.1 Ст.191  під час здійснення державної закупівлі спеціальних анатомічних манекенів за завищеною ціною. Також ревізією було встановлено незаконне використання в Медакадемії бюджетних коштів через завищену оплату  послуг охоронної фірма «КГБ-капітал». За результатами розгляду депутатських звернень слідчими органами в Дніпропетровській області було розпочато два кримінальних провадження. Народний депутат Олександр Співаковський («Блок Петра Порошенко») 15 липня 2016 року звернувся до в. о. Міністра охорони здоров'я Віктора Шафранського з листом:

«Уважаемый Виктор Викторович!
Согласно полученной мною информации, ректором Государственного учреждения «Днепропетровская медицинская академия Министерства охраны здоровья Украины» Дзяком Георгием Викторовичем были причинены государству материальные убытки в размере 433 822,39 гривен, вследствие завышения стоимости предоставленных за охраны этого учреждения услуг.
Учитывая вышесказанное, прошу назначить по данному факту служебное расследование и рассмотреть возможность отстранения на период его проведения от выполнения обязанностей в должности ректора Дзяка Г.В.».
Саме через ці факти  і були численні перевірки, причини яких ректор підміняє іншим.
Жителі міста мають знати і осуджувати рейдерські наміри керівництва медичної академії, які руйнують якісну освіту області і задуматися, чи відповідають дії Дзяка Г.В. званню почесного громадянина міста,  ректора, академіка НАМН України.

См. матеріали
Вісник небайдужих громадян
ДНІПРОГРАД
Начало формы

18 Вересня 09:00













Немає коментарів:

Дописати коментар