- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 29 травня 2015 р.

ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ: Перспективний план «добровільного» укрупнення ГЕТТО по-дніпропетровськи

Вікіпедія дає чітке визначення слову ГЕТТО. Це, райони міст, де добровільно або примусово, в біль-менш жорстких умовах проживають етнічні меншини (нічого не нагадує?). Саме за таким «перспективним планом» сьогодні відбувається «добровільне» укрупнення територій громад (не плутати з конституційною нормою – територіальною громадою) від теперішніх рейхформатороff-післяпапєрєднікаff.

В палких дебатах від наявних нелегітимних представників органів місцевого самоврядування, мова про встановлення конституційного ладу не йде. Актуальною залишається брехня і підміна понять. Територіальна громада, у відповідності до чинної Конституції України, це юридична особа – власник всього майна і надр своєї території з відкритими реєстрами власності і власників, а території громад, це ГЕТТО для українців – антураж новітнього геноциду етнічної меншини та самої знедоленої частини суспільства в Україні.
На своїй черговій сесії Дніпропетровська обласна рада, виконуючи не властиві для нелегітимного органу функції, прийняла рішення про укрупнення неіснуючих територіальних громад.

Матеріал підготував: Сергій Філіпенко

P. S. Поняття «децентралізація» кожен розуміє по-своєму. Дніпропетровська обласна рада зрозуміла це так:
 Про  Перспективний план формування територій громад Дніпропетровської області


Керуючись законами України „Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про місцеві державні адміністрації”, „Про добровільне об’єднання територіальних громад”, ураховуючи висновки й рекомендації постійних комісій, обласна рада
в и р і ш и л а :

          1. Схвалити Перспективний план формування територій громад Дніпропетровської області (далі – Перспективний план), що додається.

          2. Дніпропетровській облдержадміністрації до 01 червня 2015 року направити Перспективний план до Кабінету Міністрів України для затвердження.

           3. Направити Перспективний план органам місцевого самоврядування для врахування під час добровільного об’єднання територіальних громад.

           4. Координацію роботи з виконання цього рішення покласти на департамент економічного розвитку облдержадміністрації, контроль – на постійну комісію обласної ради з питань Регламенту та депутатської етики, діяльності рад та розвитку місцевого самоврядування.

Голова обласної ради                                                      
Є. УДОД м. Дніпропетровськ
641-31/VI  27.05.2015 р

Пропонуємо вашій увазі              ПЕРЕЛІК


Немає коментарів:

Дописати коментар