- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 23 грудня 2013 р.

МАТРЬОШКА, ЙОЛКА, НОВИЙ ГОД!

   Здається регіонали, це - діагноз!
   Примітивізм мислення чиновників місцевого „розливу” Дніпропетровщини не має меж. Водограї, бульвари, парки, дитячі майданчики з характерною партійною символікою на тлі суцільної руїни  фабрик і заводів, повального безробіття, „оптимізації” медицини та освіти – на тлі закамуфльованого геноциду.


   Але, ну хочеться злодіям свята... і до Європи їм дуже хочеться. Тому і зробили вони за бюджетний кошт шматочок Європи на майданчику біля будівлі обласної адміністрації та прилеглому парку Леніна. З розмахом – інакше не вміють. І назву придумали (можливо через платний конкурс – звичайна практика) „Губєрнатарская йолка”.

   Той, хто це вигадав, мав би лежати в світлій, просторій, з гідною вентиляцією  лікарняній палаті з гратами на вікнах (поруч з Наполеоном), а не милуватися різнобарв’ям яскравих гірлянд з вікон адмінбудівлі. Впевнений, над цифрами кошторису та підбором казкових новорічних персонажів мозок випаровувався у багатьох креативщиків. Далися в знаки роки совьєцького дитинства та неспроможність адекватного сприйняття реального світу.

   Завдання: „поменше придбати, побільше списати” – виконано на відмінно. Загравшись забули, що не всі встигнуть сісти в літак і вилетіти з країни. За злочини та зловживання, рано чи пізно, хтось мусить відповісти. Та навіть ті, хто встигнуть вскочити у літак, мали б враховувати правило „льодоруба троїцького” – „прийду на побачення до кожного!”

   Цікаво, який хворий вніс у кошторис і який хворий підписав МАТРЬОШКУ. Це, новорічний чи національний персонаж з яким щільно повязані святкування? Спочатку я думав, що це знущання. Потім зрозумів, це – прикмета. Якщо біля „губернатарской йолкі” стоїть матрьошка – скоро НовЫй год!
Матеріал підготував: Сергій Філіпенко     

Немає коментарів:

Дописати коментар