- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 28 вересня 2013 р.

Хто замовляє музику «Свободи»?


Напередодні виборів один з лідерів «Свободи» у ЗМІ заявив, що партія йде у владу, щоб очистити Україну від банди. Але хто прийде на очищене місце? Все частіше і частіше в пресі, переважно львівській, з’являються розслідування на тему зв’язку лідерів «Свободи» з криміналом. І чим більше таких публікацій, тим більше питань у народу виникає. Адже хто платить гроші, той, як відомо, замовляє і музику


ІСТОРІЯ Вови Морди

У № 99 (7139) 12 – 19 вересня 2013 львівська газета «Експрес» випустила чергову статтю під назвою «Гроші Тягнибока. Хазяїн партії «Свобода», в якій описаний зв’язок Володимира Дідуха, частіше іменованого кримінальним авторитетом Вовою Мордой, з одним з лідерів «Свободи» Ігорем Кривецьким.

ДЛЯ ДОВІДКИ. Ігор Кривецький, народний депутат України (№ 13 у виборчому списку «Свободи»), глава економічної ради партії. На парламентських виборах був заступником керівника центрального виборчого штабу. До цього – депутат облради Львова. Відомий як великий бізнесмен і спонсор партії. Помічений в найближчому оточенні лідера партії Олега Тягнибока.

З Кривецьким пов’язують ( через партнерів або безпосередньо) львівський клуб «Fashion Club»; готельний комплекс «Едем Резорт & Спа “, СП ” Емкорет”, ТОВ «Боржавськi Схили» і ряд інших комерційних проектів, дорогі авто та нерухомість. Більше того, саме Кривецькому приписують моду на «Тойоту Секвоя»: такий джип (офіційно орендований у члена партії) зараз возить Олега Тягнибока.

Ім’я Морди зробив прозивним Віктор Ющенко , запитавши у 2005 році на колегії МВС: “Що це за Морда така, від якого у Львові всі плачуть? Скільки вам дивізій дати, щоб цієї Морди не було?”

Незважаючи на те, що Володимир Дідух, за даними львівської «Ратуші», був засуджений лише одного разу на умовний термін (за вимагання у підприємця Богдана Близнюка $ 5 тис.), після вбивства «стовпів рекету» – Ореста Завінського (Завіні), Артура Козьміна (Артура) та Миколи Лозинського (Рокеро), його називають на сьогоднішній день найбільш впливовою особою в кримінальному середовищі Львова.

«Ратуша» у статті «Удар по «Морді» (29.08.2012) пише, що авторитет курирує будівельний бізнес, торгівлю нерухомістю, володіє кількома нічними клубами. Насправді, чим реально володіє Дідух і в яких масштабах, сказати дуже складно. У його колах власність, як правило, оформляється на довірених людей, чиї імена відомі лише вузькому колу посвячених.

Як безпосередній засновник, Дідух виступає вкрай рідко. Крім ресторанного комплексу в Криму, в 90 -ті він заснував фірму «Рамс» разом з Ігорем щаділо, який так само був у числі співзасновників ТОВ « Краківський ринок». У 2007 році сайт « Комітет протидії корупції» писав, маючи на увазі 90 -ті роки, що « Краківський ринок» відійшов «Морді» і став першою серйозною цеглинкою в тому, що оперативники називають «економічною базою злочинного угруповання». Правда це чи ні, ми не знаємо …

ЗВІДКИ ГРОШІ ПРИХОДЯТЬ

Це питання доводиться задати після цілого ряду публікацій про зв’язок Ігоря Кривецького і кримінального авторитета Володимира Дідуха. Львівська «Експрес» прямо пише, що «люди Вови Морди встановлюють контроль над партією Тягнибока». Аргументуючи своє твердження, видання наводить як приклад охоронну фірму «Мангусти», про яку писалося і раніше. В її засновниках – Ігор Кривецький, згаданий Ігор Щаділо і син Володимира Дідуха від першого шлюбу, Максим Дідух.

Але це не все. Останнім часом у Львові широко обговорюється тема приватизації клубу “Романтик” у парку Богдана Хмельницького громадською організацією «Здорова Галичина». Дискусія обросла коментарями читачів, зокрема, на інтернет- порталах «Наші гроші» і «Галінфо» пишуть, що Наталя Сліпченко, яка заснувала «Здорову Галичину» разом з Ігорем Кривецьким та Євгеном Тульчинським (і фігурувала так само в «Емкорет») – «дружина знаменитого Вови Морди ». Чи так це? Питання до Володимира Дідуха та Ігоря Кривецького.

ДО РЕЧІ

Перший замах на Вову Морду стався 1 липня 2004 року в Львові на вулиці Йосипа Сліпого, 21. У міліцейських зведеннях сказано, що коли кілер відкрив вогонь, він «разом з дружиною виходив з машини». У цей період Наталія Сліпченко вказує свою адресу у Львові – вулиця Йосипа Сліпого, 21. Ця ж адреса зафіксована у звіті кримського кооперативу “Утес” в Алушті. За Сліпченко Наталією числиться елінг № 21. Ще один збіг: за повідомленням телеканалу ZIK від 25.02.2013 року, саме поблизу Алушти кримські правоохоронці нібито затримали трьох охоронців авторитету Вови Морди, озброєних модернізованими автоматами Калашникова.

ЗГАДУЮЧИ «Завіні»

Розслідування «Експрес» – не перша публікація, в якій обговорюється тема «Свобода» і бандити. Два роки тому місцеві ЗМІ згадали легендарного «Завіні» – короля рекетирського світу Львова. Тричі судимий: за ст. 188 ч. 2, ст. 140 ч. 2, ст. 143 ч. 2, ст. 144 КК України, Орест Завінський, як писала газета «Сегодня» від 8.09.2011 року, очолював одну з наймогутніших в області рекетирських угруповань. Величезні прибутки, збиті Завіні, імперія отримувала від чисто бандитських промислів: рекету, продажу наркотиків, крадіжок автомобілів. Його розстріляли впритул 21 червня 1994 біля будинку, де Орест жив із сім’єю.

Все почалося з того, що депутат Петро Писарчук (творець найбільшого у Львові торгового центру «Південний») у розмові з кореспондентом «Галінфо» сказав таку фразу: «Коли я починав будувати бізнес, то один із заступників нинішнього голови обласної ради возив кримінального авторитета, який мене «щеміл».

Тут варто обмовитися і згадати, що лихі 90 -ті Писарчук пережив дивом. У голові він досі носить кулю, отриману під час замаху 29 грудня 2000. А ось його партнера, Володимира Семенюка, що залишився на чолі ринку, через два роки, коли він обирався депутатом, вбили.

СЛОВО ПРОТИ СЛОВА

Вранці 29 серпня 2011 цитата з’явилася на сайті «Галінфо». Через три дні газета “Експрес” (№ 96 від 2011 року) у статті «Партія «Свобода» чи партія рекету?!» Повідомила, що вирахувала адресата – це Петро Колодій. А кримінальним авторитетом, про якого йшла мова, був Завінський (Завіня).

ДЛЯ ДОВІДКИ.

Петро Колодій, з 2002 по 2006 рік – помічник Олега Тягнибока. Потім – заступник голови облради Львова, зараз – голова облради. Вважається особою, близькою до лідера партії.

Здогадки журналістів підтвердив і сам Писарчук. 1 вересня 2011 в інтерв’ю виданню «ЗІК» він сказав: «Нехай правоохоронні органи, суд розбирається з Колодієм  Я просто знаю цей факт, бо був жертвою переслідування. Мене вивозили в аеропорт, там такий ресторан був (львів’яни знають його як ресторан «Сателіт»  - базу ОЗУ «Завіні». – Авт.). Сиділи всі ці кримінальні авторитети і казали, мовляв, не будеш платити – «тобі труба». Це було на зорі нашої Незалежності. Я це все пережив, тому я про це і сказав». Він так само уточнив, що Петро Колодій був водієм кримінального авторитета Завіні.

Колодій у свою чергу в інтерв’ю виданню «У голос» 14 вересня 2011 заявив, що це провокація, спланована проти «Свободи». А Завінського просто знав з дитинства: «Особисто я дійсно добре знав Ореста Завінського. Ходив з ним в одну групу в дитячому саду, ми були однокласниками. Ми в молодості товаришували …»

І подав позови в два районних суду. Про результати процесу в ЗМІ не писали. Свідків «епохи Завіні» майже не залишилося. Виходить слово проти слова. Хто ж говорить правду?

Пантелеймон Панкратов, Golos.ua


3 коментарі:

  1. http://www.svoboda.org.ua/dokumenty/inshi/042577/

    ВідповістиВидалити
  2. Джерело: http://informator.su S.U. SOVIET UNION
    Мабуть критикувати Партію Регионів і комуністів вже не цікаво і не модно, а-от робити перепости з жовтих сайтів у яких домен S.U.(SOVIET UNION) компромат на ВО Свобода - це свіженьке, смажененьке і оРИГІнально. Одночасно разом звами, містер Філіпенко цей пост з текучими слинками передрукувало сотні блогерів українофобів - які живуть в інтнрнеті! Так на кого ж працюємо, містер Філіпенко прямо, чи опосередковано?

    ВідповістиВидалити
  3. Джерело: http://informator.su S.U. SOVIET UNION
    Мабуть критикувати Партію Регионів і комуністів вже не цікаво і не модно, а-от робити перепости з жовтих сайтів у яких домен S.U.(SOVIET UNION) компромат на ВО Свобода - це свіженьке, смажененьке і оРИГІнально. Одночасно разом звами, містер Філіпенко цей пост з текучими слинками передрукувало сотні блогерів українофобів - які живуть в інтнрнеті! Так на кого ж працюємо, містер Філіпенко прямо, чи опосередковано?

    ВідповістиВидалити