- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середа, 28 січня 2015 р.

КОРОТКО ПО СУТІ

Сміливість - супутниця обізнаності та фаховості. Хто знає свою справу, той спокійно її робитиме навіть на межі арешту чи фізичного знищення, сприймаючи це як нормальні умови праці.
Я раніше говорив - загроза національної катастрофи криється не у ""Третій революції", а у недолугій системі державного управління.

Зараз я кажу - сам суспільний устрій України не витримує жодної критики й це він породжує недолуге управління державою.
Маючи досвід Майдану, слухняно йти за нездарами, яких нічому не вчить ані історія, ані очевидна реальність - означає бути ще гіршими за них.
Коли найкращі гинуть на війні - ганьба кожному, хто в тилу навіть не намагається очистити державу від тих, хто їй шкодить більше за ворога зовнішнього.
Чого боятись? Арешту? Фізичного знищення?
Не смішіть мене... вони навіть сепаратистам не мають що пред"явити - й відпускають.
Чи може вони з ними заодно? Тоді - тим більше. Хто не на фронті зовнішньому - творіть фронт внутрішній. Він стане вирішальним.
Дуже скоро.


2 коментарі:

  1. Де ж той критерій, за яким визначати - хто ж ворог? Адже багато критиків ховаються за патріотичними гаслами. Є багато справжніх патріотів, які з причини, наприклад, непоінформованості, виступають з пропозиціями, які шкодять державі і невільно підігрують ворожим силам. В цій ситуації, як на мою думку, патріотам не потрібно ображатися на всіх підряд, а шукати порозуміння, відкинувши власні амбіції заради спільної справи. Історично - українська справа якраз терпіла поразки із-за " трьох гетьманів" і т.п. ( згадаймо Хмельниччину, часи Мазепи, часи Грушевського, Петлюри, Махна, чи розбрат бандерівців-мельниківців - наводити продовження?)

    ВідповістиВидалити
  2. Тільки справи. По ділах наших... Так, відчувається подвоєння, потроєння сприйняття. Реальність героїзму помішується з абсурдом системи. Брехня і звичайна користолюбість породжують зневіру. Зневіра породжує розпач. Розпач породжує несприйняття - сліпоту і глухоту... Тому тільки справи - розумні, доцільні, справедливі. А відтак - виходить майже утопія. Бо ніде не поділася заздрість і підступність. А хто сказав, що жити легко? Тому все ж таки справи. Де? Система рулює. Люди нової формації, насправді ж - просто небайдужі - десь скраєчку. На свій острах і ризик. З чимось борються. Волонтерствують. Віддають останнє і себе. Намагаються стати проти системи. А та, навіть, не змінює звичок і не приховує зверхньості над людиною, над громадою. А ні війна, а ні людські страждання її майже не торкнулися. Тат, - щось, десь... Тому і байдужість на вулицях, у маршрутках, під"їздах, серцях. А над усім цим нові претенденти, або старі-нові. Чекають. Грають. Це, пане Сергію, до нашої розмови також (там, на сходах біля суду).

    ВідповістиВидалити