- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 23 січня 2015 р.

МОЛИТВА за СОБОРНІСТЬ БІЛЯ ЗРУЙНОВАНОГО ХРАМУ в ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ

22 січня 2015 року, в день відзначення Дня Соборності України, в Дніпропетровську, відбулася церковна служба релігійної громади «Парафії Св. Пантелеймона» УАПЦ (церкви, яка відродилася під час національно-визвольних змагань 1917 – 1921 р.р.).   просто неба біля будівлі храму по вулиці Короленка 20А (навпроти будівлі Управління СБУ в Дніпропетровській області).


Нагадаємо, що споруда храму, в даний момент. має жалюгідний стан руїни. Місцеві мешканці скаржаться на те, що ці трущоби облюбували наркомани та безхатченки, які поширюють антисанітарію, а головне – не з власної ініціативи, свідомо псують несучі конструкції будівлі.

Про долю і судові перипетії сьогодення, навколо проданого за копійки храму (архітектурно-історичної пам’ятки) приватній фірмі, детально розповів обласний Благочинний Дніпропетровсько-Запоріжської єпархії Української автокефальної православної церкви Архимандрит Ніканор (відео).


Матеріал підготував: Сергій Філіпенко
  

Немає коментарів:

Дописати коментар