- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 7 грудня 2014 р.

НАСУВАЄТЬСЯ АПОСТОЛІВСЬКИЙ БУНТ


Дуже дивно проходить люстрація в органах внутрішніх справ Дніпропетровської області... Більш точно, вона проходить ніби-то за замовленням. Якщо говорити про конкретні випадки, то можна розглянути Апостолівський райвідділ міліції:



1. Начальник відділу - Шпак Віталій Анатолійович, не працювавши жодного дня оперативним працівником (а посада начальника райвідділу передбачає мінімум 5 років оперативного стажу) за влади Партії регіонів України, в якій від самого початку перебував його батько, отримує вказану посаду. Начальник карного розшуку Апостолівщини - Соловйов Олександр Анатолійович, за допомогою корупційних "регіональних" звязків стає на зазначену посаду. Йдемо далі, в самому місті Апостолове відкрито працюють точки збуту наркотиків, ВІДКРИТО немов магазин (в районі міськгазу, заводу ЖБІ), щодня на таких точках можна побачити Деу Ланос зеленого кольору з міліцейськими номерами, яким керує Соловйов О. А. Проте, згідно інформації, отриманої від Головного управління МВС України в Дніпропетровській області, Апостолівським райвідділом не задокументовано жодного факту збуту наркотиків!!! 
Копнувши глибше, можна побачити, що Шпак В. А., перебуваючи на посаді начальника райвідділу, шахрайським шляхом заволодів чималими площами земельних угідь (такими як землі Лучного Володимира, який звертався навіть до обласної прокуратури безрезультатно), має в своєму користуванні автомобіль Тойота Ленд Крузер - 200, варнтістю близько 1350000 гривень. Звісно, все це оформлено не на ньому...
Соловйов О. А. нещодавно "попрощався" зі своїм чесно заробленим за рік автомобілем АУДІ А6 2009 року, купленим за 29000 долларів (http://nikopol.dp.ua/3976-nochyu-v-nikopole-sozhgli-avtomobil-nikopolchaninu-nachalniku-sektora-ugolovnogo-rozyska-pgt-apostolovo.html), який, згідно інформації, йому спалили наркозбувачі міста Кривий Ріг за те, що він змушував їхніх "підлеглих наркоторговців" збувати свої - міліцейські наркотики. Проте він не розгубився, а натомість придбав собі спортивний мотоцикл за 12000 долларів і авто СУБАРУ Форестер за 17000 долларів.
Крім того, вищезазначені офіцери кришують всі точки прийому металобрухту по району, квартирні крадіжки. 
Згідно наявної інформації, люстрація в Дніпропетровській області почнеться у квітні 2015 року. Тоді скажіть, шановні, нам сидіти і чекати ще півроку, дивлячись, як наше місто тоне в наркотиках і криміналі. Якщо даних громадян не погонять з органів, то в Апостолівщині найближчим часом буде ще не один майдан. Ми боролися за свої права і свободи, а отримали що?... Обіцянки про завтра.... Куди звернутись за допомогою і скільки люстраційних скарг треба написати, щоб нас почули!

-- 
Антон Малахов 

Немає коментарів:

Дописати коментар