- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 13 березня 2014 р.

Національна гвардія України і засади на яких вона має базуватись

Після недавніх подій в Україні, коли злочинна влада застосувала збройну силу проти власного народу. Після фактичної окупації Автономної Республіки Крим військами Російської Федерації. Як ніколи гостро постало питання про майбутнє Української держави, про майбутнє українського народу. І про те, як запобігти подібним випадкам у майбутньому.

Нібито для цієї цілі нова українська влада створює на базі Внутрішніх Військ Національну Гвардію України. Яка, можливо, вже скоро стане аналогом розформованого підрозділу спецпризначення «Беркут» через дії якого, за три місяці майдану «з’явилась» «Небесна Сотня» і кілька сотень постраждалих потрапили до лікарень.
Українському народу не потрібна Національна Гвардія, яка може стати новим каральним органом влади. Українському народу потрібна Національна Гвардія на зразок Національної Гвардії США, або Швейцарії. Яка буде гарантом недоторканності суверенітету і незалежності України.
На яких засадах має базуватись діяльність національної гвардії та її членів.
·         Національна Гвардія України, в мирний час, має бути неполітичною організацією озброєних загонів народної самооборони. Національна Гвардія України має бути озброєним резервом Збройних Сил України на випадок війни. У випадку стихійного лиха чи надзвичайного стану, загони Національної Гвардії мають надавати всебічну допомогу Міністерству Надзвичайних ситуацій та Міністерству Внутрішніх Справ.
·         Членом національної гвардії може стати будь-який не судимий, психічно здоровий громадянин України, який служив у збройних силах або в правоохоронних органах і який не належить до будь-якої політичної партії та не є її активістом. Граничним віком служби в Національній Гвардії має бути вік в 65 років для чоловіків, та 55 для жінок.
·         Бійці національної гвардії мають отримати право на придбання, володіння, носіння та використання для захисту правопорядку, нарізну автоматичну стрілецьку зброю, при умові встановлення її на облік в МВС. Кожен боєць Національної Гвардії має сам забезпечувати себе зброєю та боєприпасами. У військовий час бійців національної гвардії має забезпечувати Українська держава. Кожен військовослужбовець або співробітник правоохоронних органів, який звільняється зі служби, має право, для служби в Національній Гвардії, отримати від держави особисту зброю, при умові відшкодування державі половинної вартості зброї. При досягненні граничного, для служби в Національної Гвардії, віку, боєць має здати нарізну армійську автоматичну зброю державі. Та отримати за неї грошове відшкодування. Подібна система дозволить виключити із вбогого бюджету України витрати на утримання армії в мирний час.
·         Члени національної гвардії мають проводити свою участь у Гвардії без відриву від мирного життя.
·         Обов’язками членів національної гвардії має бути допомога органам влади у випадку стихійного лиха чи надзвичайного стану, та щорічне проходження військових зборів. На військові збори кожен боєць національної гвардії має прибути із особистою зброєю яка є в його володінні. Раз на п’ять років кожен член Національної Гвардії має проходити медогляд, за рахунок держави, для підтвердження своєї придатності для служби в Національної Гвардії України.
Якщо Україна хоче залишатись нейтральною і позаблоковою державою то гарантом її безпеки і безпеки українського народу мають бути не іноземні «гаранти». Один з яких, до речі, зрадив Українську державу і фактично анексував Крим. А гарантом безпеки своєї держави має бути український народ. Озброєний український народ.
У випадку війни Національна Гвардія дозволить швидко мобілізувати значну частину населення України. Національна Гвардія буде представником українського народу у владі. І політичною силою з якою змушені будуть рахуватись загарбники, типу Януковича. Крім того формування подібної структури покаже лояльність Української влади до народу України. Від дій нашої держави зараз, залежить її майбутнє у Європі. Чи стане Україна другою Швейцарією, зразковим примірником захищеності і безпеки, чи буде бідним родичем на кшталт Югославії або Сербії. І це залежить тільки від нас.


Немає коментарів:

Дописати коментар