- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 19 січня 2014 р.

Опозиціонери та євромайданівці збираються йти в наступ

Екс-глава МВС Юрій Луценко оголосив про створення руху опору «Народний Фронт Майдан» і закликає штурмувати «правлячу банду», масово рушаючи на Київ, а учасники Автомайдану заявляють, що прийняті вчора Верховною Радою закони, якщо й набудуть чинності, не завадять їм проводити свої акції.


«Створюємо Народний Фронт Майдан і реально перетворюємо його на мільйонний народний рух опору. Максимальна самоорганізація і мінімальна бюрократія. Керівник в місті, в районі чи області – той, хто веде за собою людей, а не особа за квотою», – написав Луценко на своїй сторінці в Facebook.

Він вважає, що лідери опозиції повинні припинити «виборчу президентську кампанію» і забути про піар, а натомість повинні просити «якщо треба – то й на колінах» людей «перейти від маніфестацій вихідного дня до штурму правлячої банди Дня Соборності 22 січня».

«Мери вільних міст і містечок – запрошуємо на екскурсію до Києва. Студенти – на вулицю, битися за своє європейське майбутнє. Кияни – на вулицю. Політики – на вулицю, разом із сім’ями і помічниками, на своїх авто і пішки – битися за демократію в цій країні», – закликав Луценко.

«Втрачати вже нічого. Прийняті закони – це в’язниця строгого режиму для всіх, хто відчуває себе вільною людиною. Це той час, коли перевіряється на практиці «Душу й тіло ми положим за нашу свободу». Це момент істини», – додав він.

Тим часом активіст Автомайдану Сергій Хаджинов, відповідаючи на питання, як Автомайдан реагуватиме на прийняті вчора закони, сказав: «Ніяк. Наша діяльність жодним чином не підпадає під прийнятий пакет законів. Можу сказати від себе особисто, не як активіст Автомайдану: це кардинально нічого взагалі не змінює. В цій країні не діють закони і твориться беззаконня вже давно».

За його словами, норма про те, що в колоні не повинні їхати більше п’яти автомобілів, діяла і раніше.

«Тільки тепер нібито за це можуть забрати автомобіль, конфіскувати. Але я вважаю, що якщо хоч один випадок такий буде, то це розбурхає народ так, що колона буде ще довшою. Ми – мирні громадяни, які реалізують своє конституційне право на протест... застосувати Правила дорожнього руху – не їхати колоною більше п’яти машин – в умовах великого міста неможливо. Це правило навпаки, має бути скасоване, бо треба в такому випадку забороняти весільні кортежі, пробки і так далі», – сказав він.

На питання, як Автомайдан відреагує на ще одну заборону – блокування житла, – Хаджинов відповів: «Ми ніколи не блокуємо житло. Ми приїжджаємо і висловлюємо свій протест. Це не можна назвати блокуванням».

Нагадаємо, у четвер, 16 січня, більшість у Верховній Раді ухвалила низку законів без обговорення і без участі депутатів від опозиції, голосами членів фракцій Партії регіонів, КПУ, а також деяких позафракційних нардепів.

Опозиція має намір ініціювати всеукраїнський референдум з питання висловлення недовіри депутатам парламенту, голові ВР Володимиру Рибаку та президенту Віктору Януковичу в разі підписання спікером і Януковичем законопроектів, які були прийняті на цьому пленарному засіданні.



Немає коментарів:

Дописати коментар