- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 26 серпня 2013 р.

Плоди толерантності: Гаряча точка - Кривий Ріг


В Кривому Розі сотня людей вийшли на вулицю проти “кавказців”
23 серпня 2013 року на восьму вечора в районі Трампарка зібрались люди загальною кількістю біля сотні. Це — місцеві мешканці, котрі незадоволені свавіллям так званих "чурок” і вимагали їх негайної депортації з Кривого Рогу. А причиною тому стали події, котрі відбулись днем раніше.

Причина

22 липня біля трамвайної зупинки "Шкільна”, котра по вулиці Широківська, трапилось ДТП. Кілька осіб кавказької зовнішності здійснили наїзд на мати з дитиною. Після цього кілька кавказців вийшло з машини та почали силою відштовхувати жінку з дороги, а 9-річного хлопчика вдарили головою об бордюру. Батьку, котрий підбіг на допомогу сім’ї, теж було нанесено травми і його забрала швидка.
Через лічені хвилини на місці події з’явилось десяток-другий місцевих мешканців, а згодом загальна чисельність натовпу перевищувала сотню, котра хотіла зробити самосуд над мігрантами. Як результат — повністю розтрощена машина Лада і кавказці, котрі ще довго тікали аж до самої Чорногорки.


Результат

Біля десятої години вечора, коли кавказці, які обіцяли приїхати та розібратись з місцевим населенням, так і не з’явились, протестувальники вирішили самі йти їх шукати по домівкам. Але саме в цей час приїхав підрозділ беркуту та керівництво з питань безпеки з Криворізької міської ради. Чиновники пообіцяли особисто взятись за перевірку всіх людей кавказької зовнішності на наявність у них дозволу на проживання. Тих, у кого даного документа не буде, влада має намір виселяти. Активісти ВО Свобода, котрі були на місці події, пообіцяли, що особисто прослідкують за виконанням даної обіцянки.


Кореспонденти ГК стежать за перебігом подій.

Немає коментарів:

Дописати коментар