- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 1 травня 2016 р.

«Лівий» і «правий» першотравневі мітинги «Громадянська дія» використала для об’єднання територіальної громади Дніпропетровська


Сьогодні, 1 травня 2016 року о 10:00 в Дніпропетровську одночасно відбулися дві першотравневі маніфестації організаторами яких виступили Всеукраїнська незалежна профспілка «Захист праці» та «Союз советских офицеров».


Профспілки, які виступають протии нового Трудового кодексу України, почали свою акцію на проспекті Поля біля Парку ракет. Згодом мітингувальники перемістилися на майданчик біля будівель Дніпропетровської обласної ради та ОДА, де й була проголошена резолюція-звернення до відповідних органів. Захід закінчився ходою, мітингом і подібною резолюцією під будівлею Дніпропетровської міської ради.


«Союз советских офицеров» зібрав свій небагаточисельний мітинг, традиційно, на майданчику під стінами театру «Опери та балету». Схожа із паралельним заходом «правих» антиолігархічна риторика «лівих», лунала під пильним наглядом та в контексті комплексу безпрецедентних заходів громадської безпеки з боку дніпропетровських силовиків.


Представники ДМГО «Громадянська дія» побували на двох паралельних заходах, де розповсюдили інформаційно-роз'яснювальний матеріал стосовно необхідності створення органів самоорганізації населення (ОСНів), як первинної ланки на шляху до створення конституційного первинного органу місцевого самоврядування - територіальної громади (юридичної особи публічного права) міста Дніпропетровська.


Більше фото в кінці публікації.

Матеріал підготував: Сергій Філіпенко

Публікуємо зміст листівки:

Інформаційно-навчальний та комунікаційний центр «Територіальна громада як суб’єкт самоврядування»

   Мета інформаційно-навчального центру — інформування громадян України про права людини, громадянина, члена територіальної громади. Кожен з нас має можливості безпосередньо здійснювати участь у місцевому самоврядуванні. Саме від обізнаності про свої права та від участі кожного члена територіальної громади у процесах прийняття рішень залежить та реальність, у який ми разом житимо.                       Ми надаємо консультації та проводимо навчання з питань самоорганізації та спільної дії громадян:
·                     організація, створення та розвиток органів самоорганізації населення (ОСН) — будинкових, вуличних, квартальних та мікрорайоних комітетів — як представницьких органів місцевого самоврядування;
·                     організація, створеня та розвиток територіальних громади як первинного суб’єкту органів місцевого самоврядування;
·                     правова практична допомога членам територіальних громад у безпосередній участі в процесах органів місцевого самоврядування;
·                     організаційна-правова практична допомога з питань проведення загальних зборів громадян за місцем проживання для прийняття рішень місцевого значення у відповідності до Конституції України. 
   Також Інформаційно-навчальний центр виступає комунікаційним майданчиком для громадян України, громадських об’єднань, депутатів різних рівнів, органів місцевого самоврядування та державної влади. Якщо Ви хочете навчитись жити за Конституцією України, дізнатись про свої права, можливості громадянина України та члена територіальної громади — приходьте до нас. Ми будемо раді надати Вам практичну правову допомогу та поділитись реальним досвідом. Вся інформація для громадян України надається на безоплатній основі. Обрані курси та інформація:
-  як жити за Конституцією України та здійснювати владу безпосередньо;
-  права та можливості людини, громадянина, члена територіальної громади в Україні;
- як здійсніти ремонт, отримувати якісні послуги та спільно керувати придомовою територією в своєму будинку, на вулиці, в кварталі та мікрорайоні - можливості ОСН

Адреса інформаційно-навчального та комунікаційного центру:
м. Дніпропетровськ, вул. Юліуса Фучика, буд. 9,
                                офіс  ДМГО «Громадянська дія»
БУДУЄМО КРАЩЕ МАЙБУТНЕ РАЗОМ!


Блог: http://grajdanskoedeistvie.blogspot.com/


Зворотній бік листівки:
                              ЧИННЕ УКРАЇНСЬКЕ ЗАКОНОДАВСТВО

                                           КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ:
Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.
Стаття 7. В Україні визнається і гарантується місцеве самоврядування.
Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.
Стаття 140. Місцеве самоврядування є правом територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України. Місцеве самоврядування здійснюється територіальною громадою в порядку, встановленому законом, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування: сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі органи.

    ЗАКОН УКРАЇНИ „ПРО МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ”:
Стаття 6. Первинним суб’єктом місцевого самоврядування, основним носієм його функцій і повноважень є територіальна громада села, селища, міста.
Стаття 16. Органи місцевого самоврядування є юридичними особами і наділяються цим та іншими законами власними повноваженнями, в межах яких діють самостійно і несуть відповідальність за свою діяльність відповідно до закону.
Стаття 60. Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини.

                           БЮДЖЕТНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ:
Стаття 2. Бюджети місцевого самоврядування - бюджети територіальних громад сіл, їх об'єднань, селищ, міст (у тому числі районів у містах)

                           ЗЕМЕЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ:
Стаття 83. Землі, які належать на праві власності територіальним громадам сіл, селищ, міст, є комунальною власністю.


     ЗАКОНИ НЕ ТРЕБА МІНЯТИ - ЇХ ТРЕБА ВИКОНУВАТИ!

                          ВЛАСНІСТЬ, ЗОБОВЯЗУЄ!!!


                         ДМГО „ГРОМАДЯНСЬКА ДІЯ” 


































Немає коментарів:

Дописати коментар