- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 23 квітня 2014 р.

Українська Національна Ідея

Класична держава, як система насильства, не сприймається ментальністю Господаря. Для українця природньою є система партнерства (Київська Русь). В контексті сказаного Майдан повинен вимагати від політиків проведення таких реформ:

 

1. Адміністративно-територіальна реформа

 Громадиєдині адміністративні одиниці держави, їх кількість дорівнює кількості виборчих округів.
Всі податки і збори залишаються в розпорядженні Громади. В державний бюджет країни відраховується фіксований відсоток (2-5%). 
Утримання інфраструктури, поліції, суду, медицини і т.д. фінансується бюджетом Громади. 
Громада в режимі он-лайн здійснює контроль за роботою найнятих нею чиновників та може звільняти їх в будь-який момент.

2. Реформа Верховної Ради
2.1. Палата Громад – депутати делегуються Громадою, утримуються нею і можуть бути відкликані в будь-який час, не наділені депутатською недоторканністю. Палата Громад простою більшістю затверджує уряд та фінансування загальнонаціональних проектів понад обов’язкові відрахування до державного бюджету.

2.2. Національна Палата – поле діяльності політичних партій. Депутати обираються за відкритими партійними списками, наділені депутатською недоторканністю, не можуть бути (крім особливих випадків) відкликані. Національна Палата формує уряд і конституційною більшістю долає вето президента.

2.3. Виконавча влада подає до Національної Палати загальнонаціональні проекти для оцінки. У випадку позитивної оцінки проект переходить на розгляд до Палати Громад. 

2.4. Загальнонаціональні закони, розроблені Національною Палатою, проходять через Палату Громад, на предмет їх відповідності горизонтальній організації суспільства. Закони розроблені Палатою Громад – через Національну Палату, на предмет їх відповідності унітарності України.

Василь Якуб’як

 

https://www.facebook.com/v.v.yakubyak?fref=ts

Немає коментарів:

Дописати коментар