- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 21 лютого 2014 р.

ХТО ВИНЕН І ЩО РОБИТИ


ХТО ВИНЕН?
В радянські часи, зокрема на виборах 1987 року, до Павлоградської міської ради було обрано 360 депутатів, де з партноменклатурою були пов’язані не більше 120 осіб,– інші депутати були з простих людей. Кожен депутат представляв в середньому 350 жителів.


Радянська виборча система передбачала в радах переважаючу чисельність, хоча й «прикормлених», але все ж робітників, селян і рядової інтелігенції.
Нинішня Павлоградська міська рада – це 46 депутатів, половина з яких «обрана» за партійними списками і є представниками інтересів олігархічних партій, а не своїх громадян. (Ви ж напевно розумієте, що виборчі списки складають власники партій).
 Соціальний склад нинішньої міськради:
 – директорів і заступників директорів 17+6=23 особи (половина);
– робітників 1(одна) особа і той мабуть «шабашник»: «Працює покрівельником на  декількох  фірмах та підприємствах міста»(??) – (вибачайте, так вказано на офіційному сайті міськради.)
– решта – спеціалісти і різнопрофільні функціонери, підприємці-пристосуванці, або ж місце роботи та посада на сайті міськради взагалі не вказані (можливо мажори, чи номенклатурні масажистки).
Партійний склад депутатів:
Фракція Партії Регіонів – 32 особи (70%), причому партії «Сильна Україна», «За права людини» та «Русскій блок» повним складом офіційно  увійшли в фракцію ПР. (В тому числі робітник-шабашник-покрівельник!..) А можливо  «покрівельник» це зовсім не робітник, а нова посада держслужбовця цієї влади, який просто «кришує» деякі  фірми і підприємства?
Знаючи політичну біографію багатьох персоналій з «потєшної опозиції» – фракцій «Батьківщина» (Слюнков І.М.), «Фронту змін» (Рєзніков О.Б.) та «ЕКО+25%» (Романюк В.М.) можна впевнено сказати, що між ними та Партією Регіонів відсутні будь-які розбіжності як в ідеології, так і в моралі та життєвих цінностях, а фракція «КПУ» вже традиційно «офіціанти на чайових» при їхній «кухні».
Місцева олігархія, як єдина політична сила, ввійшла в раду через свої приватні партії, домовилися, хто буде грати роль «провладних», а хто «потєшної опозиції», поділили бюджет і заходилися здійснювати «покращання».
І ще цікавий факт: із 46 депутатів 9 (п’ята частина) провідні фахівці дирекції та шахт «ДТЕК Павлоградвугілля», яке входить до імперії СКМ Рината Ахметова. Теж питаннячко.
Ахметов в Павлограді не живе, але має 9(девять!) своїх депутатів. А хто представляє інтереси ваші, читачу? Забули за кого й за що голосували? Ото ж. Тому так і живемо.
Хто винен? – Винні ми самі, бо лінимося думати, тому постійно ловимось на брехню.

ЩО РОБИТИ?
Перш за все –думати.
Законом Української РСР № 404-ХІІ від 24 жовтня 1990 року під орудою Л.Кравчука була припинена дія глави 2
"Економічна  система"  Конституції УРСР, внаслідок чого соціалістична – державна (загальнонародна) та колгоспно-кооперативна власність – стала «нічиєю». Це рішення тричі незаконне, бо порушило статті 2;5;9 діючої на той час Конституції УРСР. А порушення статті 59 за тяжкістю наслідків від її порушення всією Верховною Радою того скликання взагалі є злочином державної зради, який на той час мав каратися розстрілом.
Ми обирали Верховну Раду з повноваженнями, визначеними Конституцією УРСР, але ця Рада стала приймати рішення, з перевищенням повноважень. Проекти таких рішень мали би виноситися на всенародне обговорення і затверджуватися референдумом.
Питання нашарувань нелегітимних рішень вищих органів і посадових осіб держави за часи незалежності – тема окремого дослідження і нового «Нюрнбергського Трибуналу». Злочинні «закони» мають бути скасовані, держава має бути перезаснована прийняттям НАРОДНОЇ КОНСТИТУЦІЇ через референдум.
Перший крок в цьому напрямку – домогтися виконання положень ЧИННОЇ КОНСТИТУЦІЇ, в частині встановлення реального самоврядування територіальних громад – власників комунального майна, місцевого бюджету, розпорядника землі і надр в межах своєї адміністративної території. Для цього через місцевий референдум за народною ініціативою, чи через представницькі збори має бути прийнятий Статут територіальної громади міста – вищий закон життя територіальної громади.
Звуження самоврядних прав територіальної громади Павлограда зменшенням квоти представництва громадян в міській раді з 360 осіб в 1987 році до 23 осіб в останньому скликанні (і введенням неконституційних 23 осіб від приватних партій) є грубим порушенням статті 22 та статті 38 чинної Конституції.
Стаття 5. НАРОД ЗДІЙСНЮЄ ВЛАДУ БЕЗПОСЕРЕДНЬО і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить ВИКЛЮЧНО НАРОДОВІ і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами.
Стаття 8. В Україні визнається і діє принцип верховенства права. Норми Конституції України є нормами прямої дії.
Стаття 22. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.
При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ ЗВУЖЕННЯ ЗМІСТУ ТА ОБСЯГУ ІСНУЮЧИХ ПРАВ І СВОБОД.

Стаття 38. Громадяни мають право ВІЛЬНО обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування.
Стаття 69. Народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдум ТА ІНШІ ФОРМИ БЕЗПОСЕРЕДНЬОЇ ДЕМОКРАТІЇ.


У нас є всі законні підстави здійснити перехід до реального народовладдя на законних підставах.  І МИ ЦЕ ОБОВ’ЯЗКОВО ЗДІЙСНИМО!    До роботи!

Немає коментарів:

Дописати коментар