- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середа, 26 лютого 2014 р.

Не вдалося приспати


Не перестаю дивуватися прозорливості нашого 

Пророка і Месії Тараса Шевченка.
Звідкіля він міг знати? Оте його попередження всім нам з XIXст.





                        Та не однаково мені,
                        Як Україну злії люде
                        Присплять, лукаві, і в огні
                        ЇЇ, окраденую збудять…
                        Ох, не однаково мені…

План з повернення України в «братні обійми» Росія почала здійснювати відразу після приходу до влади силовиків на чолі з Путіним, аби виправити « найбільшу геополітичну трагедію XXст.». Путін обрав свою людину в Україні і почав її посиленими темпами просувати в верхні ешелони влади. Так на чолі Донецької ОДА з’явився «двічі несудимий» Віктор Янукович, під якого створили партію Регіонів. Вся Україна пам’ятає виборчі баталії 2004 року і передчасні привітання Путіна В. Януковичу. Український народ все зробив для того, щоб «зек» не пройшов, але Віктор Ющенко і Юля Тимошенко своєю боротьбою за владу все зробили для того, щоб реанімувати Януковича. Ющенко не придумав нічого кращого, як доручити, на зло Юлі, Януковичу Кабінет Міністрів цим самим дав йому шанс на політичний реванш, а відповідно і всій антиукраїнській «п’ятій колоні». З цього приводу можна сказати тільки одне: «Яка злочинна політична короткозорість!». Завдяки всьому цьому Янукович доволі легко, з допомогою фальсифікацій в виборчих комісіях, переміг на виборах президента в 2010 році. З першого ж дня свого президентства Янукович повів наступ на всі здобутки його попередників в справі розбудови Української держави. Почалися звільнення зі своїх посад українських патріотів і державників, натомість Янукович скрізь розставляв своїх «донецьких». В кожній області призначалися «смотрящі» від  «пахана». Але саме небезпечне було те, що при Януковичу російські спецслужби почувалися в Україні, як в себе дома. Цинічним було те, як Янукович розіграв перед цілим світом виставу під назвою «Євроінтеграція». Три роки українців і всю світову спільноту запевняли в тому, що Україна обрала європейський шлях, а тим часом готувалася страшна зрада проти українського народу.
Під запевнення про євроінтеграцію створювався страшний монстр в силових структурах:
Скрізь ФСБ Росії розставляло свої кадри в СБУ, внутрішніх військах, армії. Українська ідея і патріотизм був викинутий з силових структур, натомість Путін прислав своїх політруків, які прищеплювали в силових структурах зневагу до всього українського, вихваляли російський спецназ, показували фільми, де прославлялася російська історія.  Показовий приклад – це створення так званого «Беркуту», куди набиралися справжні «відморозки», багато з них навіть не були громадянами України, їхні сім’ї жили в Росії. Тепер зрозуміло, чому з такою жорстокістю і насолодою беркутівці били і калічили студентів 30 листопада минулого року. Цією розправою влада хотіла залякати українців, але отримала протилежний ефект – українці повстали, бо побачили звіриний оскал антиукраїнської влади, побачили, що в них забирають країну, забирають майбутнє в їхніх дітей. Ми вистояли в неймовірно важкому протистоянні: три довгих місяця в дощ і лютий мороз; проти кожної провокації влади люди ще більше згуртовувалися в міцний моноліт, ім’я якому Майдан. Майдан – це не тільки місце в центрі Києва, це поняття набагато ширше, це насамперед той споконвічний Дух України, який наші вороги намагалися приспати довгі роки окупації. І ось в ці історичні для України дні цей Дух вибухнув в Києві і рознісся по всій Україні. І ніколи Путін з його феесбешною зграєю, десятками інститутів, в яких розробляються спецоперації проти інших країн, в тому числі і проти України, не зможе розгадати таємницю отого українського непереможного Духу. Ніколи духовним пігмеям не зрівнятися з Титанами Духу, ніяка надсучасна зброя не зможе зламати наш Дух, Дух князя Святослава, Дух Запорожців, Дух крутянців, повстанців Холодного Яру, вояків ОУН-УПА і ДУХ вояків Небесної Сотні.

                        Борітеся – поборите,
                        Вам Бог помагає!
                        За вас Правда, за вас Слава
                        І Воля святая!


24.02.2014р.   м. Павлоград               Микола Заремба.

Немає коментарів:

Дописати коментар