- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 1 січня 2014 р.

Урочиста хода «З Днем народження, Бандера!» у Січеславі

Сьогодні, 1 січня 2014 року, січеславські патріоти, Урочистою ходою вшанували пам’ять Провідника Української Нації, керівника ОУН (б), Степана Бандери з нагоди 105-ї річниці від  Дня його народження.


Із гаслами: «Зднем народження, Бандера!», «Бандера наш Герой!», «Слава Україні! Героям Слава!», «Наше місто - Січеслав!» і таке інше колона (близько 100 учасників) пройшла центральним проспектом міста з Європейської площі до пам’ятника Лазарю Глобі де відбувся мітинг.
Історична довідка:
Степан Андрійович Бандера  1 січня 1909,  15 жовтня 1959 — видатний український політичний діяч, ідеолог і теоретик українського націоналістичного руху ХХ століття,  після розколу Організації українських націоналістів голова Проводу ОУН-Б.
Степан Бандера і Ярослав Стецько були авторами Акту проголошення Української Держави 30 червня 1941 року. 5 липня 1941 року Бандеру помістили під домашній арешт, а з 15 вересня 1941 року в центральну Берлінську тюрму. З початку 1942 року по серпень 1944 року перебував у концтаборі Заксенгаузен в бункері «Целленбау». У вересні 1944 року його звільнили і запропонували участь в керівництві антирадянського збройного руху в тилу Червоної армії, однак Бандера відхилив пропозицію і на співпрацю не погодився.
Радянський уряд уповноважив КГБ вчинити вбивство Степана Бандери в Мюнхені, ФРН. Це здійснив радянський агент Богдан Сташинський15 жовтня 1959 року.

Більш детально про подію у ФОТОРЕПОРТАЖІ (ТУТ)  та у ВІДЕОЗВІТІ:

Матеріал підготував: Сергій Філіпенко

Немає коментарів:

Дописати коментар