- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 27 травня 2013 р.

Заворушення у Стокгольмі вщухають


   У Стокгольмі стало спокійніше. В іммігрантських кварталах шведської столиці хулігани далі палять автомобілі, але вже менше. Найбільше впродовж останнього тижня палало передмістя Стокгольма Гюсбю. Утім, заворушення вирують також в інших передмістях, населених здебільшого іммігрантами. Поки поліція не може собі дати ради з бешкетниками, у громаді замислились над причинами такого лиха.

"Це вибухонебезпечна ситуація. Ми попереджали ще кілька років тому, що нова політика лібералів у країні призведе до соціальних заворушень", - каже Арне Йоханссон, один з лідерів громади Гюсбю.
 Він також вказує на те, що уряд зменшив обсяг державної допомоги задля збереження економічного зростання в умовах кризи. Відтак, в іммігрантських передмістях скаржаться на нестачу інвестицій.

Алікалай, молодий працівник у передмісті Стокгольма:
"Люди відчули розчарування, оскільки політики не інвестують достатньо в передмістя, а натомість віддають перевагу вкладенням у центральну частину міста."

За даними шведського уряду, в іммігрантських кварталах близько третини молоді не працює, ані не навчається. Щоби висловити протест проти свого становища, частина таких юнаків взялася палити автомобілі

Немає коментарів:

Дописати коментар