- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 13 січня 2013 р.

Пікетувальники проривалися до російського міністра у Чернівцях



Обласна організація "ВО "Свобода" таки спробувала провести пікетування зустрічі міністрів закордонних справ України і Росії в колишній резиденції митрополитів Буковини і Далмації в Чернівцях.

Близько сотні "свободівців" з партійними і червоно-чорними прапорами пройшли від Центральної площі до резиденції незадовго до приїзду міністрів.

Але біля вулиці Щепкіна "Свободу" зупинила міліція. Пікетувальники спробували прорватися - міліція їх блокувала. Виникла штовханина, в якій міліції допомагала зупинити "Свободу" група молодих людей без розпізнавальних знаків. Молодики поламали кілька прапорів "Свободи".

Саме до приїзду ескорту машин пікетувальників відтіснили на вулицю Щепкіна і заблокували їх вихід на Університетську кількома рядами міліціонерів.

- Ми не мали наміру вдаватися до насильства чи образ, лише хотіли зустріти міністрів мирним пікетом, - сказав molbuk голова облорганізпції "Свободи" Віталій Мельничук. - Подивіться на наші плакати - тут немає нічого образливого.

"Свободівці" тримали плакати: "Майбутнє України в Європі", "Дадуть газ - заберуть волю" та інші.

Нагадаємо, напередодні суд заборонив опозиційним партіям проводити пікетування зустрічі міністрів у Чернівцях.


Немає коментарів:

Дописати коментар