- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 17 листопада 2018 р.

“Хмельницькгаз” програв Верховний Суд – споживачі мають вільний вибір газового лічильника

Верховний Суд підтвердив правомірність позиції Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України у спорі з ПАТ “Хмельницькгаз” щодо прав споживачів на вільний вибір газового лічильника.
За інформацією прес-служби облАМК, раніше “Хмельницькгаз” відмовляв споживачам у встановленні газових лічильників роторного типу окремих виробників,  зокрема, ДП “Новатор” та ПАТ “Ямпільський приладобудівний завод”.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало газовиків на 68 тис. грн. за зловживання монопольним (домінуючим) становищем та зобов’язало ПАТ “Хмельницькгаз” забезпечити споживачам можливість встановлювати будь-який газовий лічильник, що може використовуватися в залежності від наявного газоспоживаючого обладнання та який внесений до Державного реєстру засобів вимірювальної техніки.
Не погодившись з рішеннями Відділення, ПАТ “Хмельницькгаз” оскаржило його в судовому порядку. Господарський суд Хмельницької області та Рівненський апеляційний господарський суд відмовили у задоволенні позовних вимог Товариства.
Постановою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду від 19 червня 2018 року рішення Господарського суду Хмельницької області та постанову Рівненського апеляційного господарського суду залишено без змін, а касаційну скаргу Товариства – без задоволення.

Немає коментарів:

Дописати коментар