- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 15 січня 2018 р.

ІМПЕРСЬКИЙ ГЕРБ НА КОЗАЦЬКІЙ ЦЕРКВІ в ДНІПРІ!

Оце Церква Святого Миколая, що в Старому Ігрені (Огрінь) м. Дніпро. Духована святня має не менше кілька сот років віку(а мо й більше, бо до неї на цих місцях теж була церква)тож пам’ятає ще козаків.

От і, у цих стінах вінчався Нестор Махно...
Церква –козацька, але що ми бачимо? Нині у часи війни в Україні з Росією…У цій козацькій церкві - квітне Московська Державність… та імперська рука усюди «височить»! . Чому?
Бо навіть на воротах церковних – виковзаний величний герб Двоглавий…
Ось –перед Різдвяні фото, мною зроблені .
Питання до Вас, громадо, до Вас, патріоти Українські, до Вас, депутати та політики, чиновники про-народні: Як вважаєте – герб Російський має висіти на воротах церкви в Україні? Чи Він там доцільний? Чи не нищить він нашу гордість та волю? Чи не нищить оце гербове неподобство, оця «імперська курка» -душу воїнства, що воює з агресором на Сході та раптом бачить таке от диво всередині України?
Тим більше, що ворота не старовинні, сучасні , десь кілька років як ковані…Не мають вони історичної цінності! (це для захисників культури російської) …
Додам, що отака церква не єдина у Самарському районі м. Дніпро. Є як мінімум ще дві з гербами московськими на воротах! Одна – на Ксеневці (церква Царських мучеників), там взагалі герб з щитом Москви всередині- з Георгієм Побєдоносцем…) ще одна - на селиші Шевченкове.
До патріотів, що бажають відвідати церкву на старій Огріні: Церква знаходиться (нині частина ж/м.Придніпровськ що входить до м. Дніпра/лівий берег-краще їхати через Південний міст).
На Ксеневці – за віадуком зупинка (за залізницею).




Немає коментарів:

Дописати коментар