- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 1 липня 2017 р.

Звернення Громадського сектора Січеславщини до Філатова і Рєзніченка

Голові Дніпропетровської ОДА Рєзніченку В.М.
Голові Дніпровської міськради Філатову Б.А.
Відкритий лист
В День Конституції та на тлі останніх подій в мерії м.Дніпра громадськість хоче отримати відповіді від представницької та виконавчої влади, чи дійсно влада зацікавлена у розбудові громадянського суспільства Січеслащини.

Чому мер Дніпра з легкістю зрадив принципи Майдану і не виправдав сподівання городян, а в його команді з’явились одіозні «регіонали», «беркутівці» і криміналітет ? Чому ігнорується громадська думка, має місце пихатість та цинічно зухвале й принизливе для людської гідності ставлення до пересічних громадян, образливо брутальне та агресивно лайливе до опонентів ? Мер ховається в міськраді за особистою охороною і муніципальною гвардією від своїх же виборців, кнопкою мікрофона в сесійному залі від опозиційних депутатів. Створений культ особистості направлений на розподіл бюджетних коштів, непрозоре надання вигідних підрядів, боротьбу з малим бізнесом та інакомислячими. 
На рівні області теж спостерігається наступ на принципи демократії. Є спроби ввести в Координаційну раду при голові ОДА та інші громадські ради все тих же «регіоналів» та скомпрометованих псевдопатріотів.
За таких обставин вважаємо за доцільне невідкладно провести Форум за участі представників широкої і незалежної громадськості, двох гілок влади та ЗМІ, відкрито вказати на конкретні недоліки в розбудові громадянського суспільства та зловживання, налагодити прямий двосторонній конструктивний зв'язок.
28.06.17.

Немає коментарів:

Дописати коментар