- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 6 жовтня 2014 р.

Міноборони України закупить 500 штурмових гвинтівок Форт-221 і Форт-224

Міністерство оборони України до кінця року закупить 500 штурмових гвинтівок Форт-221 і Форт-224 для бійців спецпідрозділів.
Про це повідомив начальник центрального ракетно-артилерійського управління Збройних сил України полковник Віталій Отаманюк.

"Цю зброю можна заряджати як з правого, так і з лівого боку - це важливо для правшів і лівшів. Регулюється викид патронів на правильну сторону, можна спокійно в польових умовах замінити ствол, калібр гвинтівки Форт-224 - 5,45 на 39 мм, це звичайний калібр, який нам дістався ще з Радянського Союзу, але можна поставити калібр 9-миліметровий або 7,62 на 51, це НАТОвський калібр. Якщо я виїхав виконувати функції десь за межі України, наприклад, за програмою НАТО, по лінії ООН, то не треба з собою везти ешелони боєприпасів, я їх зможу отримати там, бо стовбур у мене йде НАТОвського калібру. Це наша перспектива", - сказав Отаманюк.
За його словами, ці гвинтівки вже приймаються на озброєння, залишилося кілька днів на оформлення, і вони офіційно надійдуть на озброєння ЗСУ. "Перше наше замовлення до кінця року - близько 500 одиниць. Ця зброя буде поставлятися в першу чергу для підрозділів сил спеціальних операцій, а в подальшому - високомобільним десантним військам і розвідпідрозділи механізованих частин", - зазначив він.
Крім того, в майбутньому на озброєння армії будуть прийняті два пістолети - Форт-17 і Форт-14ТПН.
Також Міноборони почало переобладнання автоматів АКС. "Тут йде ергономічна рукоятка, розкладний приклад, встановлений коліматор, - тобто, ми вже не користуємося механічним прицілом, через який треба закривати одне око", - зазначив він, додавши, що в поточному році Міноборони планує переобладнати близько 2 тисяч автоматів для зони АТО. Перші 120 поліпшених автоматів вже направлені в Донбас.
Форт - казенне науково-виробниче об'єднання МВС України. Знаходиться у Вінниці, очолює підприємство генерал-майор міліції Віктор Писаренко.


Немає коментарів:

Дописати коментар