- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 10 червня 2014 р.

Військовий стан зараз непотрібен: СБУ має більше можливостей знищити терористів, ніж армія

Зараз є чимало противників та прихильників введення військового стану на сході України. Проте антитерористична операція насправді набагато ефективніша, оскільки Збройні Сили України не мають таких повноважень як, до прикладу, СБУ, - коментує для «Погляду» директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.


«Немає потреби вводити військовий стан. Режим антитерористичної операції, тим більше в умовах розширення повноважень учасників АТО, дозволяє набагато краще впоратися з терористами, ніж за умов військового стану», - наголошує експерт.

Він додає, що різниця в тому, що антитерористичною операцією керує СБУ, а операціями під час військового стану – Генштаб Збройних Сил України.

«Збройні Сили не призначені для таких операцій, в них немає певних навичок, немає відповідних підрозділів, які б це робили. Вони не навчені вести бойові дії з натовпом, для цього потрібні спецслужби ті, які займаються розвідкою, контррозвідкою. Багато таких технологічних моментів, яких немає у збройних сил, а є саме у СБУ», - пояснює Микола Сунгуровський.

За його словами, військовий стан треба було ввести одразу ж після подій в Криму.

«Військовий стан треба було вводити, поки ця терористична діяльність не проявилася на східних регіонах. Це можна було попередити. Тоді Збройні Сили могли б з цим впоратися. А коли ситуація вже загострилася, з’явилися озброєні бандформування, то тут армія вже не впорається», - каже співрозмовник.

Він переконаний, єдине, чого до тепер не вистарчало для успішного проведення антитерористичної операції, це - відповідальності командирів та координації дій силових структур.



Немає коментарів:

Дописати коментар