- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 25 березня 2014 р.

Кобзон переплюнув Путіна у ненависті до України


Кобзон порівняв український Гімн із нацистським
Ще донедавна українці сприймали російського співака Йосипа Кобзона за свого. Народився він на Донеччині, жив у Львові, Краматорську і Дніпропетровську, де вперше вийшов на сцену.




Удостоєний почесного звання народного артиста України та ордена "За заслуги" усіх ступенів, його назвали своїм почесним громадянином сім українських міст, а в Донецьку навіть встановили йому пам’ятник. Під час своїх численних гастрольних турів Кобзон залюбки навідувався і до Одеси. Він і тепер чекає, що одесити запросять його на святкування 70-річчя визволення міста-героя від фашистських загарбників, яке припадає на 10 квітня.


Не дочекається! Так відповіли йому активісти місцевого Євромайдану, яких обурила підтримка співаком російської військової агресії у Криму. Але варто згадати, що Кобзон зрадив свою малу батьківщину ще минулого року, коли слідом за Путіним порівняв Євромайдан із "Норд-Остом" і закликав Віктора Януковича заарештувати «майданщиків-бандерівців» і застосувати проти них зброю. Той так і вчинив, тож кров убієнних Героїв "Небесної Сотні" й на його руках.

А коли Майдан переміг і до влади в Україні прийшли опозиційні сили, Кобзон буквально оскаженів. Він стверджує, що тут правлять націонал-шовіністи й радикали. До їх числа він зарахував і музикантів групи «Океан Ельзи», які виступали на Євромайдані, тому підтримав заборону на гастролі співаків у Російській Федерації. «Мене, до речі, теж запрошували виступати на Майдані, - додав Кобзон, - але я сказав, що не збираюся співати перед бандитами». Нову владу в Україні він називає самозваною і звинувачує її в утисках росіян та російськомовних українців, у вандалізмі. За його словами, нині в Україні повсюдно «лютують западенці й бандерівці», від звірств яких він нібито постраждав ще у повоєнні роки, коли жив на Донбасі. Він уже перевершив Путіна у ненависті до України, порівнявши наш Гімн із нацистським.

То ж не дивно, що колишні українські шанувальники Кобзона, який став рупором кремлівського фюрера Путіна, не лише розчарувалися в ньому, а й вимагають від влади  оголосити його персоною нон ґрата. Жителі Дніпропетровська більше не хочуть чути гімн свого міста у виконанні Кобзона і хочуть позбавити його звання почесного громадянина. Депутат Донецької облради Сергій Третьяков пропонує відправити встановлений у місті пам’ятник Кобзону в Москву, щоб не топтав він українську землю своїми бронзовими черевиками. А ранком 24 березня невідомі облили цей монумент великоруському шовіністу фарбою кольору дитячої несподіванки. Про це повідомляють користувачі у мережі Facebook.
                                                                             
Сергій Горицвіт, незалежний журналіст,
для "Волі народу"

Немає коментарів:

Дописати коментар