- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 19 січня 2014 р.

Заява Громадянського комітету дії та самозахисту

Цей документ було підготовлено ініціативною групою сил Самооборони і оголошено на засіданні Штабу Національного спротиву. Він був підтриманий частиною позапартійних представників сотень Самооборони і зустрів гостре несприйняття трьох лідерів парламентських революційних партій.


Заява Громадянського комітету дії та самозахисту (проект)

16 січня правлячий режим бандократії перейшов до відкритої війни проти народу України. Після прийняття бюджету, нехтування всіма основами Конституції, прийняття цілого ряду неправомірних, антиконституційних законів, цей режим підготував всі передумови для встановлення в державі режиму концтабору. Так зване «голосування в сесійному залі» можна занести в Книгу рекордів Гінеса – при голосуванні підняттям рук на один закон витрачалось в середньому менше 40 секунд, враховуючи і підрахунок голосів. Голосування в такий спосіб є незаперечним фактом, який засвідчує втрату легітимності Верховною Радою і законодавчої гілки влади в цілому. 
Таким чином, група змовників узурпувала законодавчу владу. Закони, які вони приймають, суперечать Конституції України, її базовим статтями. Зокрема, йдеться про закони, що передбачають посилення захисту суддів та членів їх сімей, посилення відповідальності за порушення роботи транспорту, спрощення процедури позбавлення депутатської недоторканності, введення заочного кримінального провадження. Партія регіонів разом з комуністами пішли не на виконання справедливих вимог народу, а на закручування гайок. Фактично народу поставили ультиматум, відкрито оголосили йому війну.
Але це голосування є лише останнім штрихом у вакханалії беззаконня, яке супроводжує владу з моменту обрання на посаду Президента Віктора Януковича. Він розширив свої президентські повноваження через введення в дію Конституції 1996 року рішенням Конституційного Суду, тобто - в спосіб не передбачений законодавством України. Такі дії є нічим іншим, як узурпацію влади громадянином Віктором Януковичем і повинні отримати належну правову оцінку. 
Судова влада виявилась узурпованою приблизно через рік після президентських виборів 2010. Проявами цього стали низка політично вмотивованих судових вироків стосовно опонентів діючої влади та велика кількість відверто м’яких і, навіть, виправдовувальних вироків стосовно представників влади, що скоїли резонансні ДТП та тяжкі злочини.
В Україні 16 січня 2014 року завершився повзучий державний переворот, який здійснили Янукович та його прибічники, що належать в основному до Партії регіонів, Комуністичної партії України. 
Жоден з державних органів не засудив дії заколотників, цього не зробили, командування Збройних Сил України, керівництво МВС та СБУ. Таким чином в Україні зараз немає легітимної влади, а відновлення законної діяльності всіх без виключення органів влади та державних інституцій є не лише правом, а й обов’язком кожного громадянина України. 
Можливості компромісу вичерпано, Верховна Рада зруйнована, судова гілка влади нелегітимна, Янукович не захотів йти на переговорний процес з народом. Правляча кліка вирішила повністю узурпувати владу, змінивши геополітичний і світоглядний вибір народу, пішла на об’єднання з постсовєцькими диктаторськими режимами Російської Федерації, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Вірменії на чолі з кремлівським кагебістом Путіним. Коли народу проголошена війна, він повинен захищатися або безславно загинути.
В цих умовах ми проголошуємо створення тимчасового перехідного уряду (Народний уряд), склад якого має затвердити Народне Віче. Його завданням є відновлення дії законної влади на всій території України. Для цього необхідно:
• відсторонити нинішніх керівників держави від влади, провести суди над усіма її представниками, які віддавали і виконували незаконні розпорядження і вказівки, провести люстрацїю у всій системі державної служби і закладах освіти;
• створити Народний Трибунал (склад затвердити на Віче) за принципами Міжнародного трибуналу в Нюрнбергзі для суду над тими посадовими особами, які здійснили найбільш тяжкі злочини проти України та українського народу;
• прийняти і затвердити на референдумі нову Конституцію України не пізніше ніж в тримісячний термін;
• не пізніше ніж в тримісячний термін після затвердження Конституції провести вибори Президента та Верховної Ради до яких не можуть бути допущені особи, які в будь-який спосіб підтримали антиконституційний заколот Януковича. 
Громадянам України, посадовим особам органів державної влади, військовослужбовцям ЗСУ, працівникам структур МВС і СБУ пропонується виконувати всі розпорядження Народного уряду. Невиконання цих розпоряджень буде розцінюватись, як сприяння державному перевороту і потягне за собою відповідні правові наслідки. 
Закликаємо громадян всіляко сприяти діяльності Народного уряду для найшвидшого відновлення демократії в Україні, спрямування всіх сил на відновлення свобод, добробуту і процвітання нашої Вітчизни.
   Слава Україні!
Комітет громадянської дії та самозахисту


Немає коментарів:

Дописати коментар