- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 26 серпня 2013 р.

На захист України


Це вже стало традицією на західноукраїнських сайтах, а головно львівських, затягувати цю  сумну мантру про погану, азіатську та дику Україну і благородного, стражденного європейського Львова. І чомусь ніхто, ну хоча б для збереження рівноваги в природі, або як суді, вислухати арґументи обох сторін, за і проти, не замовив слово за Україну, ніхто не задав питання, а що Україна бачить у цьому місті, або наскільки сам Львів є насправді європейським і благородним?

 Дивно, тому що всі аргументи щодо Європи і на захист Львова, якщо відкинути всі ці громіздкі конструкції з розряду «дивіться як багато слів я знаю», це посилання на минуле – довоєнного міста, а точніше архітектури. Решта, все зникло, хіба вернути тих хто тут жив до війни? Це нагадує нащадків славних родів у яких крім цього шляхетного походження нічого й немає. Вони нічого не зробили, не створили і не добились, вони нічого не вміють, у них нічого немає, крім грамоти чи якоїсь бляхи з  гербом. У Львова це архітектура. (Улюблене слово львівських мислителів австрійські сецесійні кам’яниці).

 Як щодо сучасного Львова? Про промисловість не будемо, Львів місто базарів і супермаркетів. Пиво і в Кенії варять, досить успішно.  ІТ індустрія, де зайнято максимум 15 тисяч, один завод, працює на замовників які в Штатах, або Європі. Як щодо львівської науки, театрів, літератури? Що заважає їм стати відомими на весь світ? Це донецькі наставили по Львову таких «яскравих» монументів, понавішували меморіальних табличок, перейменували вулиці, а середньовічний квартал, дякуючи їх креативу, скоро буде нагадувати Диснейленд? Чому на прем’єру в Оперний не з’їжджаються люди зі всієї Європи? Те саме про можна сказати про львівські театри, університети і навіть футбол. Коли приїздять світові зірки першої величини, фестиваль джазу, Євро 2012 тоді в гості їде вся Європа і світ. 

 Легендарна львівська клановість і корупція змушує батьків відправляти своїх дітей на навчання в Польщу і Київ. Дешевше і краще. За комуни їхали в Чернівці і Сімферополь, бо львівський медичний був за гроші. Сьогодні їдуть в Суми, щоб мати можливість потім оперувати, а не стояти в черзі коли родина «відомого і заслуженого» поступиться місцем. Це в якомусь Запоріжжі вас оперуватимуть не вимагаючи гроші, як у Львові, відверто, або «на вату, шприци, бинти…». А якщо дасте замало вам не виписуватимуть не даватимуть документи, до вас навіть не підійдуть.   

 Так: Львів, це Європа за словами і в очах гостей зі Сходу, цієї «орди», на яких так добре заробляє туристична індустрія міста, яке поступово перетворюється в суцільну декорацію з відьмами, привидами і партизанами. Для східняків, це Європа, маленький Париж, маленький Відень, бо вони іншої не бачили, європейці бачили, і повірити в протилежне не зможуть навіть якщо їх тримати на Площі Ринок. Повірити у найкращу каву і найкращий шоколад зі Львова можуть тільки гості зі Сходу. Це нормально так працює весь світ, тільки він здає справу на чому він заробляє. І коли закривали заводи, а львів’яни десятками тисяч втрачали працю, навколо Львова виростали вілли колишніх директорів. Вони і зараз, їх діти, родина непогано заробляють продаючи територію, на якій виростають житлові масиви а цехах офісні центри, бо решта вже продали. Звідки за якій гроші виростають царські села навколо Львова, про автомобілі і інший «дріб’язок», можна й не говорити ?

 Я дуже люблю це місто і тому хочу, щоб сюди, а не в Краків, Варшаву і Київ їхали на навчання, кращі з кращих, а не ті які є, бо все решта далеко. Я хочу, щоб дороги будували львів’яни, а не македонці і турки, і не було таких «дивних історій» про будівництво аеропорту, стадіону і аеропорту, щоб у Львові не було таких проблем з орендою житла і транспортом тими ж таксі, чого немає в інших містах України. Тому всі ці нарікання на погану Україну нагадують заклики керівництва футбольного клубу «Карпати», де за останні роки тренерами були болгарин, серб, білорус, росіянин, створити народну команду з власних вихованців. Свій, львів’янин, українець, якого вижили, кращий тренер останніх 6 років, тренує команду в Харкові.

МАЙКЛ

Немає коментарів:

Дописати коментар