- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 18 серпня 2014 р.

Штаб національного захисту Дніпропетровської області оголошує штормове попередження

З'явилася інформація, що на найближчій сесії Дніпропетровської міської ради, яка відбудеться 3 вересня, планується винести на обговорення три питання, що стосуються кардинальних кадрових змін у складі міськради.

 
Зокрема, буде запропоновано звільнити до 90% членів виконкому міськради. Втім, це не торкнеться мера Івана Куліченка та секретаря міськради Максима Романенко, оскільки вони займають виборні посади. 
Також буде запропоновано звільнити 100% заступників мера і скоротити їх чисельність з семи до трьох, а також оптимізувати структури департаментів та управлінь міськради. 

Про це на прес-конференції повідомив один з лідерів “Правого сектора” Андрій Денисенко.

Крім того, планується заборонити депутатам і чиновникам піаритися на комунальних проблемах. “Згадайте, що було ще рік тому — то “ Самопоміч” Івана Івановича Ступака, то “ Самопоміч” депутата Морозенка. Ми дійшли до абсурду, коли у нас річка Дніпро текла завдяки депутатам від Партії Регіонів, — сказав керівник Штабу національного захисту Дніпропетровської області Юрій Береза. — Ніякої політичної доцільності в інтересах тієї чи політичної ситуації більше в Дніпропетровську існувати не буде. Ми живемо вже півроку, як Іван Ступак не ремонтує нам вікна. Напевно, ми вже на порозі якогось великого катаклізму. Ще півроку назад який канал не включиш, то Іван Іванович, то Іван Петрович, то Іван Сидорович ремонтують труби — особисто. Після нашої кадрової революції цим будуть займатися професіонали. Але піариться на цьому ніхто не буде”.



Немає коментарів:

Дописати коментар