- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 27 жовтня 2013 р.

ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕЗИДЕНТА


У зв’язку з повідомленнями в засобах масової інформації, в тому числі зарубіжних, з одного боку, і повної відсутності підтвердження цієї інформації в українських офіційних джерелах, з іншого боку, на підставі Законів України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації» та п.2 пп.14 Указу Президента України від 05.05.2011 № 547/2011 «Про питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації», в цілях забезпечення відкритості  та  прозорості діяльності органів державної влади України та враховуючи майбутні президентські вибори в 2015  році представники інститутів громадянського суспільства Дніпропетровщини просять дати роз’яснення з наступного актуального питання, яке  хвилює і збурює все українське суспільство.


За інформацією англомовного китайського видання South China Morning Post, між Сіньцзянським виробничо-будівельним корпусом і українським агрохолдингом KSG Agro вже досягнуто угоди про здачу в оренду високоякісних земель сільськогосподарського призначення площею 100 тис. га (площа розміром з Гонконг), що розташовані у східній частині Дніпропетровської області, господарській структурі з КНР – корпорації Xinjiang Production and Construction Corps. Цільове призначення – вирощування сільськогосподарської продукції та розведення свиней. В цілому, згідно з повідомленнями китайської преси, йдеться про 3 млн. гектарів землі – це практично 5% всієї території України! Згідно з даними китайських ЗМІ ці землі планується передати в оренду на 49 років! Згідно цих же повідомлень китайська сторона має намір створити  нові робочі місця  для мільйонів своїх співвітчизників.
З огляду на вищенаведену інформація в закордонних ЗМІ, і в першу чергу китайських, вимагаємо від Вас, пане Президенте, як гаранта Конституції України, що склав присягу згідно ст.104 Конституції України і урочисто присягав на вірність Україні,   зобов'язався усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу, обстоювати права і свободи громадян, додержуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі і як майбутнього кандидата в Президенти України на виборах 2015 року дати розгорнуту відповідь  українському суспільству на питання щодо намірів використання власності Українського народу – землі, яка дана Богом саме Українському народу:

1. Підтвердити чи спростувати вищенаведену інформацію.
2. Чи пов’язані ці Угоди з намірами українського Уряду отримати кредити від КНР?
3. Чи відповідають ці угоди, ким би вони не укладались, інтересам усіх співвітчизників, на вірність яким Ви присягали?
4. Чи вирішує трудова міграція мільйонів китайців на українські землі проблеми із зайнятістю населення , з безробіття на селі?
5. Чи прогнозуються проблеми із загрозою національній безпеці держави переселенням в Україну значної кількості іноземців в компактні місця постійного проживання і працевлаштування з відмінним від українців світоглядними, ідеологічними, культурними і релігійними традиціями?
6. Чи прогнозуються проблеми із загрозою національній безпеці держави перетворення України в аграрний сировинний придаток Китаю і світу, повне знищення аграрного сектору в Україні, втрату контролю за розпорядженням і експлуатацією власності Українського народу - землею і, таким чином,  здачею національних інтересів України?
7. Чи мають відношення органи державної влади до укладання цих угод?
        8. В разі непричетності органів державної влади до укладання цих угод чи проведено розслідування щодо проявів корупції під час укладання вищезгаданих угод і чи притягнуті винні посадові особи до відповідальності?
Громадськість Дніпропетровщини чекає від Вас розгорнутої відповіді на всі питання нашого звернення згідно чинного законодавства і оприлюднить його в засобах масової інформації. Не отримання відповіді на наше звернення у встановлений законом строк, або надання формальної відписки, або переправлення цього звернення для розгляду до Дніпропетровська буде розцінено громадськістю як підтвердження  факту або намірів передачі землі іноземцям без згоди Українського народу, які викладені в цьому зверненні, і причетність до них  найвищих посадових осіб держави, і можуть спричинити акції громадянського спротиву і непокори Українського народу
      
26 жовтня 2013 року

Підписи представників громадськості Дніпропетровська – 10 підписів

Немає коментарів:

Дописати коментар