- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 14 жовтня 2017 р.

Розтоптав бренд, історію і славу: за що ультра «Дніпра» натовкли пику недоторканому Юрі Березі

ЗАЯВА ФАНАТІВ «ДНІПРА» СТОСОВНО ПОДІЙ НА МАТЧІ
Всі українські ЗМІ вже облетіло повідомлення про, здавалось би, далеко не першу і не дивну для футболу подію – бійку вболівальників на стадіоні. Але великий резонанс ситуації в перерві матчу «Дніпро» - СК «Дніпро – 1» викликала участь в ній «почесного президента» і народного депутата Юрія Берези.

Рух фанатів футбольного клубу «Дніпро» має величезну історію. Ми переживали різні часи: злети і падіння, але, не дивлячись на фінансовий стан команди і місце в турнірній таблиці завжди залишались вірними рідному «Дніпру», підтримуючи команду в найскрутніші часи і їздили за нею в усі куточки Європи. Останні події: виліт у другу лігу, межа банкрутства, штрафи і санкції, можливість взагалі втратити команду стали величезним викликом для всього Дніпровського Руху. Але фанати залишились вірними своєму місту, клубу та історії. Наступною неприємною новиною було створення нової команди СК «Дніпро-1» в «кращих» тенденціях сучасного футболу: клуб-іграшка багатія і народного депутата. Нічого б страшного, але місто, яке майже сто років пишалося і вболівало тільки за один клуб, засіяли бігборди, реклама і листівки. Зайнята база «Дніпра» в Придніпровську. Зайнятий стадіон «Дніпро-Арена», де вже намагались змінити напис на секторі з «Дніпро» на «Дніпро-1». Походи представників новоствореного клубу в університети та стягування студентів на матчі… Все це в той час, коли на справжній «Дніпро» всім ставало байдуже.


Фанати «Дніпра» із самого початку намагались знайти компроміс. Були розмови із представниками «вболівальників» нового клубу, в яких стало чітко зрозуміло, що це не фанатський рух, а фікція, що складається перебіжчиків з 9-го сектору (чим же їх так заохотили?) і людей, близьких силовій структурі «Дніпро-1». Аргументи про те, що поки існує «Дніпро» із столітньою історією, пріоритет в цьому місті можливий тільки на нього, не були почуті. Ви хочете бути фанатами? Хочете грати в цю гру? Давайте грати.
На вчорашньому матчі сталася не найприємніша, але звичайна для фанатів футболу ситуація – конфлікт двох фанатських секторів. Пересічній людини, напевно, тяжко зрозуміти, що таке відстоювати честь своєї команди, за яку ти готовий їхати в будь-яку частину світу. Але цей конфлікт почався не на пустому місці, а після нахабного намагання забрати у нас своє і рідне. А ми звикли боротися за своє.


По-перше, заявляємо, що спекулювання іменем полку «Дніпра-1» тут зайве. Людям, якщо вони мають не коротку пам’ять, варто згадати 2014-й рік, коли саме фанати, «Дніпра» зокрема, стали авангардом Революції, створили перший в Дніпрі волонтерський центр, створили власними руками новий символ міста – тризуб на готелі «Парус», який ви, чиновники і можновладці, так любите приписувати собі. Кожен третій фанат «Дніпра» поїхав на фронт, взявши в руки зброю. Дехто і досі відстоює Україну на сході. Найкращі з нас віддали свої життя. Тому про те, в якому фанатському русі військові і волонтери, а в якому молодики і хулігани, ми ще посперечаємось і дамо фору будь-кому. Також хочемо нагадати, як Юрій Береза розпочав свою політичну кар’єру – рекламуючи себе на імені фанатів, розказуючи всім, які фанати «Дніпра» молодці, який внесок вони зробили в боротьбу за Україну і пов’язуючи себе саме із нашим Рухом. Тепер же, як прийнято класичному політику, Береза повністю перефарбувався, створивши свій клуб, адже справжній «Дніпро» без фінансування Коломойського вже не потрібен. Після вчорашнього Дніпряни вже не друзі, а головні вороги. Смішно.


По-друге. Роз’яснення стосунків в ЗМІ, інтернет-балачки та даремні конфлікти – це не справа фанатів «Дніпра». Справа фанатів «Дніпра» - підтримка рідної команди, якій ми були і будемо вірними. Ми не будемо розтягувати ситуацію. Для нас вчорашній матч був звичайним і пересічним. Конфлікт вболівальників? Байдуже, студент або народний депутат – якщо ти чоловік, то будь готовий стояти за своє, не прикриваючись поліцією, дітьми чи ким-небудь іще.
А на футбольному полі «Дніпро», до речі, розтрощив супротивника. Тільки Дніпро!


Немає коментарів:

Дописати коментар