- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 6 вересня 2014 р.

Київ та сепаратисти заявили про припинення вогню на Сході

Петро Порошенко віддав наказ припинити вогонь на сході країни з 18.00 п'ятниці. Представники сепаратистів заявили, що вони також припиняють бойові дії.
У Мінську на зустрічі тристоронньої контактної групи з представниками "ДНР" і "ЛНР" підписали попередній протокол про припинення вогню на Донбасі.

Президент Петро Порошенко заявив, що вже віддав наказ начальнику Генерального штабу Збройних сил України припинити вогонь.
Як повідомив президент Порошенко журналістам на саміті НАТО, угода - на основі саме його плану та засадах цілісності країни.
Також пан Порошенко анонсував, що, ймовірно, завтра відбудеться звільнення заручників.
"Я ще раз хочу наголосити, що цей мирний процес заснований на моєму мирному плані, на засадах територіальної цілісності і суверенітету України", - сказав він журналістам в Уельсі.
У заяві, розміщеній на сайті президента, йдеться про те, що президент розраховує, що домовленості, включаючи припинення вогню та звільнення заручників, будуть чітко дотримуватися.
Голова самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко наказав припинити бойові дії, повідомив перший "віце-прем'єр ДНР" Андрій Пургін.
"Віддано наказ припинити вогонь з 18:00 (за київським часом). Наказ відданий всім підрозділам ополчення", - сказав Андрій Пургин в Мінську в п'ятницю.
В "ЛНР" назвали припинення вогню "вимушеним заходом".
По завершенню зустрічі у Мінську представник чинного голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Хайді Тальявіні повідомила, що підписаний протокол містить 12 пунктів. Однак деталей не оголошували.

"Двосторонній характер"


"Я можу підтвердити, що це припинення вогню засноване на моїй телефонній розмові із президентом Росії Володимиром Путіним", - заявив Петро Порошенко на саміті НАТО в Уельсі.
За його словами, дуже важливо, щоб під час цього перемир'я продовжився політичний діалог.
У заяві президента Петра Порошенка йдеться про те, що міжнародні переговори в Брюсселі та у Мінську "продемонстрували потужний запит на мирне політико-дипломатичне врегулювання конфлікту на Донбасі". Окрім того, з його слів, такі ж настрої домінували під час зустрічей з світовими лідерами на саміті НАТО в Уельсі.
"Виходячи із заклику президента Росії Володимира Путіна до керівників незаконних збройних формувань Донбасу зупинити вогонь, підписання протоколу на засіданні тристоронньої контактної групи з імплементації мирного плану президента України, я віддаю наказ начальнику Генерального штабу Збройних сил України припинити вогонь починаючи з 18:00 5 вересня", - сказано в заяві пана Порошенка.
Президент доручив міністрові закордонних справ спільно з ОБСЄ забезпечити міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню, який, як сказано в заяві, "має носити винятково двосторонній характер".
"Розраховую, що ці домовленості, включаючи припинення вогню та звільнення заручників, будуть чітко дотримуватися", - заявив Петро Порошенко.
В той же час представник "ЛНР" Ігор Плотницький сказав, що їх "республіка" як і раніше має намір від’єднатись від України, а перемир'я - "вимушений крок".
"Ми збираємося продовжити курс на від'єднання. Припинення вогню - це вимушений захід. Нам належить ще багато роботи", - цитує Ігоря Плотницького агенція "РИА Новости".
На переговорах у Мінську в п'ятницю сепаратистів представляли так звані "прем'єр-міністри" самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький.
Від ОБСЄ - представник чинного голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Хайді Тальявіні.


Немає коментарів:

Дописати коментар