- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 5 листопада 2013 р.

Ціни на газ підвищуємо!!!

МВФ знову прийшов в Україну, саме так можна охарактеризувати суботні події, які сталися на Банковій, і після яких населення буде платити на 60% більше за газ. Ці непопулярні заходи будуть спрямовані на те, щоб стабілізувати бюджет. Крім, того, будуть здійснені заходи, щодо економії держапарату, майже на 19 млрд. грн.


Судячи з даних новин, наступний рік буде вкрай важким, для українців, економія по всій вертикалі влади, це звичайно добре, але що таке зекономити десять тисяч гривень, коли ти маєш мільйон, а що 100 грн., коли отримуєш трохи більше тисячі?

Ослаблення курсу гривні до долару, також має багато негативних наслідків, оскільки, кількість спекулянтів на вулицях буде зростати в геометричній прогресії, і варто очікувати реакції від НБУ, щодо нових правил обміну валюти, наприклад, обмеження кількості валюти в одні руки. Серія непопулярних політичних рішень, однозначно призведе, до соціальної напруженості серед, населення, також на це вплине, ліквідація пільг для бізнесу, який почне економити, і економія не буде відбуватися у вигляді скороченні офісного паперу, для бухгалтерії, розпочнеться нова хвиля зарплат в «конвертах», відпусток за свій рахунок, скорочення і прийняття на роботу на «пів ставки».

 Також не дуже зрозуміло, як Янукович збирається впливати на НБУ, оскільки, за монетарну політику відповідає НБУ, і в нього достатньо повноважень, для того, щоб не послухати президента, і далі проводити свій курс. І ще один питання, яке просто напрошується, це ж яким чином, МВФ побачив покращення життя українців, скороченням дефіциту бюджету, і підвищенням тарифів на газ для населення, а також ліквідацією пільг для підприємств(Особливо, після досвіду, Греції!!!). Як на мене, то жодного позитиву я тут, не бачу. Покращувати життя простих українців, потрібно створюючи нові робочі місця, модернізуючи економіку, при чому розбудовувати її потрібно активізаціє грошових потоків в середині країни, а не залучаючи кошти з різних фондів, для того, щоб навісити борговий тягар на майбутню владу, і народ України.

Віктор Третяк


Немає коментарів:

Дописати коментар