- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 29 червня 2013 р.

ТОЛЕРАНТНІ ВИБОРЦІ «СВОБОДИ»


«Виборці «Свободи» більш лояльні до інших національностей, аніж виборці «Батьківщини» чи «Партії регіонів», – ВО «Свобода»

Усі заяви про те, що народним депутатам від партії ВО «Свобода» Олегові Тягнибоку та Ігорю Мірошниченкові заборонили в’їзд до США, – фальшивка. Про це «Погляду» у коментарі розповів член київського міського комітету «Свободи», помічник заступника голови ВО «Свобода» Олександр Аронець.

За словами співрозмовника, народний депутат Юрій Сиротюк уже звернувся до газети «Сегодня», яка розповсюдила новину про заборону в’їзду в США, аби вона надала підтверджуючі документи, проте у них, окрім джерел, немає жодних офіційних документів.

При цьому, до «Свободи» ніхто не звертався з подібними заборонами. «Ми підтримуємо доброзичливий зв’язок з теперішнім послом США Джоном Теффтом. Звичайно, ми не можемо володіти напряму інформацією, оскільки напряму інформацією володіє тільки Державний департамент або Посольство США. За нашою інформацією, заяви про заборону в’їзду в США нардепам – очевидно, фальшивка», – запевнив Олександр Аронець.

Окрім цього член київського міського комітету «Свободи» зазначив: слова президента єврейського комітету Олександра Фельдмана, які подає «Сегодня», що подібні питання про заборону обговорювались на міжнародних конференціях щодо боротьби з антисемітизмом у Берліні та в Єрусалимі, а також думка Всесвітньої єврейської громади не можуть бути підставою для заборони Тягнибокові та Мірошниченкові їхати до США.

«З Олександром Фельдманом у «Свободи» немає ніяких відносин, ми не перетинаємось. Якщо говорити про вВсесвітню єврейську громаду, тоді кожен єврей має свою думку. Дехто може нас засуджувати, дехто навпаки підтримує», – зазначив Олександр Аронець.

Він також наголосив, що останні соцопитування щодо рівня антисемітизму в Україні засвідчили, що насправді цей рівень в Україні підвищувався лише до 2009 року, натомість із ростом популярності «Свободи» антисемітизм ніяк не піднявся в Україні.

«Виборці «Свободи» навіть більш терпимі і лояльні до інших національностей, аніж подекуди виборці «Батьківщини» чи «Партії регіонів», – каже співрозмовник.

За його словами, «Свобода» не робила офіційних антисемітських заяв: «А те, що там хтось назвав єврейський народ словом, яким писав ще Тарас Шевченко, це ніяк не образа. В українській мові так склалось. Адже ніхто не казав робити погроми, тому це все спекуляції», – заявив Олександр Аронець.

Нагадаємо, в українських ЗМІ сьогодні з’явилась інформація, що народним депутатам від партії ВО Свобода Олегу Тягнибоку та Ігорю Мірошниченкові заборонили в'їзд до Сполучених Штатів Америки. Про це, пишуть видання, повідомили джерела з дипломатичних кіл. За їхніми словами, таке рішення прийняв Держдеп США ще на початку року.


Немає коментарів:

Дописати коментар