- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 28 березня 2017 р.

Критика від друзів: «Громадянська дія» діятиме самостійно

ГО «Громадянська дія» з 2003-го року займається створенням ОСН, які згідно Конституції – є первинним органом влади і структурною одиницею територіальної громади.
Мета – започаткувати в місті територіальну громаду - юридичну особу публічного права, яка створюється розпорядчим актом Президента України.

Оскільки така робота передбачає організовану співпрацю тисяч мешканців мегаполісу, здійснювати її використовуючи ентузіазм декількох активістів - майже не можливо.
Тому за останні декілька місяців було проведено багато дискусій з представниками найактивніших ГО міста і начебто досягнуто порозуміння, в тому, що без консолідації зусиль по створенню єдиного інформаційно-консультаційного центру – не обійтись.
Чому?
Тому, що наприклад:
поки ГО «Самозахист підприємців» відбиває від корупціонерів одного підприємця – сотні залишаються пограбованими;
поки «Правий сектор» рятує долю бійця – на фронті вмирають сотні;
поки Сергій Філіпенко опублікує переписку з бюрократами, що доведе їх нікчемність – змінять Конституцію…
МИ, ЯК ГРОМАДА, ПРОГРАЄМО СТРАТЕГІЧНО і навіть концептуально!
А це значить, що всі зусилля, якими би високоморальними і патріотичними вони не були – будуть марними, якщо не будуть системними.
Нажаль порозуміння в цьому питанні у громадян міста – нема й досі. 
Свідомі і націоналістично налаштовані ГО міста, що не були помічені у зляганні з корумпованим адмінапаратом – вирішили погратися у «Етно Громаду Українців у Дніпрі»
Сподіваюсь влада оцінить таке чергове об’єднання патріотів, які ще довго будуть з’ясовувати - хто з них етнічний, а хто генетичний… 
бо, як то кажуть: чим би діти не тішились, аби не заважали дерибанити бюджет ))
Тому активісти ГО «Громадянська дія» вирішили діяти самостійно і запропонували власний досвід і натхнення, долучившись до конкурсу «Громадський проект» (де міська рада фінансує безліч абсолютно другорядних забаганок, витрачаючи з бюджету мільйони гривень) з ініціативою створити ІКЦ, який би активізував створення ОСН і об'єднав їх для започаткування ТГ.
На що нам письмово відповіли, що начебто ТГ – це жителі адміністративно-територіальних одиниць… і взагалі, у нашому місті вже існує якась територіальна громада, а тому інше унеможливлюється.
Звісно до бюрократів в мене питань вже давно не має, бо їх паразитна сутність зрозуміла…
залишилось тільки одне питання, до мешканців міста – ми ГРОМАДА, чи бидло у тирлі? (фізліца в адмін-тєр. єдініцах)???

Фейсбук, Suvorov Vitaliy

2 коментарі:

  1. Дякую друзякам за таку високу оцінку моєї волонтерської діяльності у розбудові правової держави Україна. Адже відсьогодні, Сергій Філіпенко – бренд (можна використовувати з дотриманням авторського права))), який згадують разом з потужними громадськими структурами, як то «Самозахист підприємців» та «Правий сектор», а третє місце, на цьому п’єдесталі тільки додає наснаги в подальшій боротьбі за Неньку. Дякую Вам, друзі! Здорова конкуренція – двигун прогресу.
    Борімося - поборемо!
    Посміхніться))))

    ВідповістиВидалити
  2. Цікаво, адже пан Скобліков був на заході 21 березня й власним підписом підтримав ідею об'єднання... мабуть після відвідування міськради передумав...

    ВідповістиВидалити