- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 7 лютого 2017 р.

ЯКЩО МИ НАЦІЯ, ДЕ НАША НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ?

Є територія, на якій проживає етнос, який в наслідок свого розвитку та соціальної необхідності утворює державу яка повинна дбати про кожного хто наділений правами та вважає себе частиною держави. На своєму прикладі пояснюю, я народився і виріс на території сучасної України, я є людиною, та одночасно самоідентифікую себе як громадянин
України.

Де юре я маю конституційні та громадянські права, якими я наділений з самого народження, та вправі самостійно ними користуватися з моменту коли став повнолітнім. Де факто, я позбавлений більшості своїх прав які закріплені за мною як людиною конституцією України. Я точно знаю, що я не один, таких як я мільйони. Нас фактично позбавили наших конституційних прав і намагаються цього не помічати не зважаючи на те, що саме народ є джерелом влади. Іншою мовою джерело влади позбавили права бути джерелом. Уявіть собі подібну аналогію наприклад у природі. У нас безліч політичних "мертвих по суті" програм, тьма тьмуща політичних гасел, але практичної користі від цього практично немає. Ми залишаємося сам на сам з механізмом який ми називаємо державними органами влади який як не дивно активно нам протидіє в усьому щоб ми не починали робити. Станом на сьогодні влада та її інституції нам не допомагають, а заважають - це є безперечний факт. Як наслідок більшість виїжджає за кордон в пошуках кращої долі, літні люди очікують коли ж воно заспокоїться і лише найменша частина суспільства починає розуміти всю огидність ситуації та розпочинає свою власну боротьбу. Що нас гуртує? Нас гуртує Конституція! Відновити свої конституційні права і заставити владу працювати на користь народу ось основа національної боротьби. Тільки відновлення конституційних прав буде справжньою платформою для подальшого розвитку. 
Моя національна ідея полягає у відновленні своїх конституційних та громадянських прав! Маєш кращу та більш дієву національну ідею? То просто проігноруй цей текст, або долучайся до загально національної боротьби свідомих людей які не хочуть залишати свою країну. Я хочу жити на своїй Богом даній землі і змінювати життя на краще кожного дня заради своїх дітей та онуків. Прийде час і вони у нас запитають, що ми зробили аби зберегти державу для наших нащадків? Тому беріть кожен стільки скільки прописано у конституції і починайте діяти. Я РОЗУМІЮ, ЩО У НАС ДУЖЕ МАЛО ШАНСІВ НА ПЕРЕМОГУ, АЛЕ ЯКЩО НЕ БОРОТИСЯ ТО МИ НАЗАВЖДИ ЗАЛИШИМОСЯ ПЕРЕМОЖЕНИМИ.
P.S. ПАМ*ЯТАЙ КОНСТИТУЦІЯ НАПИСАНА ДЛЯ ТЕБЕ! Не ІГНОРУЙ ЇЇ, або ВЛАДА ПРОІГНОРУЄ ТЕБЕ!
Націона́льна іде́я — акумулятор прогресивних національних програм, політичних ідей, гасел, цінностей, рушій національного прогресу, основа національно-визвольних рухів, національної самосуверенізації. Національна ідея становить платформу національної ідеології, визначає теоретичні засади національної свідомості. Поряд з національною ідеєю розрізняють також термін «ідея нації», що вбирає в себе яскравий образ перспективного майбутнього нації, що, як правило міститься поза межами одного покоління і силою своєї притягальності та емоційного забарвлення пориває його та наступні покоління до осягнення поставленої цілі.
«Ми говоримо про національну ідею, коли який-небудь народ помічає свою єдність, свій внутрішній зв’язок, свій історичний характер, свої традиції, своє становлення і розвиток, свою долю і призначення, робить їх предметом своєї свідомості, мотивуванням своєї волі» — Бубер М. Народ и его земля, (https://uk.wikipedia.org)


Фейсбук, Maxim Golosnoy

Немає коментарів:

Дописати коментар