- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 1 вересня 2016 р.

Суддя Мартинюк боїться ухвалити законне рішення на користь територіальної громади?

Мабуть, судді Господарського суду Дніпропетровської області Мартинюку С. В., не зовсім звично і не зовсім комфортно приймати законне рішення на користь територіальної громади села Єлизаветівка Петріківського району Дніпропетровської області в судовому протистоянні проти монополіста - постачальника природного газу ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут».

Хоча в своїх доводах сторона відповідача, в особі сільського голови Єлизаветівської сільської ради Максима Голосного виглядає на порядок більш переконливішою, ніж сторона позивача-монополіста, зазначений суддя Мартинюк, не отримавши попередньої згоди сторін про продовження терміну розгляду справи (яка розглядається вже 2,5 місяців), взяв на себе «сміливу ініціативу» щодо досконального вивчення всіх обставин справи через призначення та проведення експертизи (на невизначений термін) для дослідження і встановлення природи походження транспортованого / спожитого газу, його вартості та його кількості.
Громада радо вітає ініціативу судді Господарського суду Дніпропетровської області Мартинюка С. В. в бажанні встановити істину і, з свого боку, обіцяє взяти під іще більш щільний громадський контроль подальший розгляд по даній справі.

Попередній матеріал: Коли громада «проти» монополістів-шахраїв і «кіндер сюрпризів»


Детально про сьогоднішнє засідання у відеозвіті та фоторепортажі.


Матеріал підготував: Сергій Філіпенко





Немає коментарів:

Дописати коментар