- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 9 лютого 2016 р.

Сесію Дніпроміськради свідомо гальмують?

В.о. першого заступника мера повідомив, що на сесію необхідно виходити лише з пакетним голосуванням. Тобто після того, як остаточно погодять проекти нових бюджету, регламенту та структури. Також за його словами, до сесії у депутатів також має з’явитися розуміння щодо комісій міськради.
Про це пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».

Дмитро Погребов повідомив, що наразі робота над основними документами міської ради, що обіцяють бути принципово новими, майже завершено.
«Новий регламент має бути проголосований в сесійній залі. До цього його мають з усіма обговорити. Наразі він готовий на 99%. Робота над ним тривала близько 2 місяців і найближчим часом його буде представлено», - зазначив в.о. першого заступника.
Погребов додав, що головний фінансовий документ міста у своїй підготовці також вже досяг фінішної прямої. Остаточна доукомплектація та зведення цифр має закінчитися протягом тижня. Оновлену структуру міськради також майже зведено.
Дмитро Погребов підкресив також, що в рамках бюджетного процесу районам необхідно залишити адміністративну функцію.

«Вони повинні бути комунікаторами між людьми в районах і міською владою. І якісно вирішувати всі адміністративні проблеми людей, а не бути розподільниками коштів, на чому вони наразі категорично наполягають. Чим більше ми будемо розподіляти через них кошти, тим більше буде місця для корупції», - упевнений Погребов.

Немає коментарів:

Дописати коментар