- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 25 лютого 2016 р.

Військовий шпиталь під заставою у російського банку. Активісти протестують

Близько ста протестувальників, серед яких – волонтери, бійці та військові, які проходять лікування, зібралися біля Дніпропетровського військового шпиталю на акцію протесту.

Нагадаємо, що в 2007 році Міністерство оборони передало у власність приватній компанії будівлі та територію Дніпропетровського військового шпиталю. Компанія взяла у російської фінустанови кредит на 130 млн грн. під заставу шпитального майна. У травні 2014 року юристи Фонду держмайна почали процедуру повернення шпиталя у державну власність. Суди першої і другої інстанції вони виграли. Втім,10 лютого 2016 року Вищий господарський суд скасував рішення апеляції і направив його знову до суду нижчої інстанції.
«Ми розраховували на вирішення цього питання в правовому полі. На рівні першої і другої судових інстанцій рішення приймались на користь держави. Тепер Вищий господарський суд скасував ці рішення. Ми вийшли на першу акцію протесту, і якщо нас не почують, то ми готові їхати в Київ і відстоювати наш шпиталь, який належить народу», — говорить організаторка акції Людмила Кострюкова.
«За ситуації, яка склалася, територія і приміщення продовжують перебувати у заставі російського банку ВТБ, — коментує заступник начальника військового шпиталю Сергій Бачинський. — Допомага держави шпиталю складалася з персоналу, фахівців, які приїжджали до нас у відрядження, ліків, обладнання. В нерухомість держава не вкладала. Приміщення ремонтували волонтери і меценати».
Колишній боєць полку «Дніпро-1» Олег Чистопольцев згадує, як їх у 2014 році поселили в одному з корпусів шпиталю: «Там були жахливі умови. Пліснява, повна антисанітарія. Люди своїм коштом провели ремонти, зробили прекрасні умови для поранених, і коли зараз хтось хоче забрати шпиталь — це обурює! Є багато претензій до Міністерства оборони, котре свого часу продало шпиталь і територію приватній компанії».







Немає коментарів:

Дописати коментар