- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 6 лютого 2016 р.

Оточення «приватівців» приватизує будівлю за схемою, яку дозволив чиновник, викрадений Корбаном

Дніпропетровська міська рада збирається дати дозвіл ТОВ «Енергія ТМ» на приватизацію комунального приміщення площею 544 кв. м у центрі міста. Про це пише Юлія Север’янова у zabeba.li.


Йдеться про будівлю на вул. Центральна, 2/4. У березні 2014 року Департамент корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради, який очолював Олександр Величко, дозволив фірмі «Енергія ТМ», яка орендувала приміщення, виконати невід’ємні ремонтні роботи на 25% ринкової вартості будівлі.
У 2016 році з’явився проект рішення міськради, згідно з яким пропонується вивести цю будівлю з переліку комунальної власності, яка не підлягає приватизації. «Енергії ТМ» мають дозволити без аукціону приватизувати комунальне приміщення шляхом викупу на підставі того, що фірма, будучи орендарем, відремонтувала будівлю на 25% ринкової вартості приміщення.
Видання звернуло увагу, що згідно з рішенням сесії міськради від 21 грудні 2011 року, орендар комунальної нерухомості зобов’язаний отримати дозвіл на проведення подібних ремонтних робіт від міськради, причому, за поданням «Бюро обліку майнових прав та діяльності з нерухомістю» за рішенням спеціальної комісії. А «Енергія ТМ» отримала дозвіл на ремонтні роботи лише від департаменту. І підписаний він одноосібно директором департаменту Величко, що є порушенням.
Засновником «Енергії ТМ» є Аркадій Масарський. Він також є співзасновником ТОВ «Екосфера-Дніпро». Після того, як «Екосфера-Дніпро» виграла тендер із закупівлі послуг прибирання території від КП «Житлове господарство Кіровського району», на неї завели карну справу «за привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групи осіб».
«Енергія ТМ», «Екосфера-Дніпро» та ТОВ «Спецкомунгосп», серед засновників якого була сестра бізнесмена та політика Геннадія Корбана Вікторія, фігурували у скандалі з пов’язаними між собою приватними ЖЕКами, які отримували гроші від КП «Житлосервіс».

Від «Наших грошей»:

Раніше разом з Масарським співзасновником «Енергії ТМ» був Валерій Черніков. Останній разом з юристом групи «Приват» Ольгою Гугніною був серед засновників ТОВ «Придніпровський випробувально-сертифікаційний центр» і ТОВ «Дніпроуніверсал», співвласницею якого також була сестра Корбана Вікторія.
Генпрокуратура звинувачує Корбана у викраденні директора департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Величка, який дозволив «Енергії ТМ» ремонтувати будівлю. Викрадення сталося 25 лютого 2015. В.о. мера міста Максим Романенко заявив, що Величко зник після виклику до заступника губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського Геннадія Корбана. Потім в інтернеті з’явилось відео, на якому Величко зізнався у своїх корупційних діях в останні роки, а також повідомив про корупцію Романенка. Коли Величко опинився на свободі, то розповів, що зробив заяву «під тиском».
На останніх місцевих виборах мером Дніпропетровська став друг та партнер Корбана – Борис Філатов.

Немає коментарів:

Дописати коментар