- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 28 травня 2015 р.

ПОЛОЖЕННЯ про Дніпропетровську обласну молодіжну раду при голові облдержадміністрації (документ)

I. Загальні положення

1.1.   Дніпропетровська обласна молодіжна рада при голові облдержадміністрації (далі - Рада) є консультативно-дорадчим органом при облдержадміністрації, утвореним з метою залучення молоді до розв’язання та реалізації державної молодіжної політики в Дніпропетровській області, сприяння демократизації суспільства, розвитку молодіжного руху, у тому числі студентського самоврядування, більш повного врахування проблем і запитів молоді при розробці та реалізації рішень і заходів облдержадміністрації.

1.2.   У своїй діяльності Рада керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Регламентом Дніпропетровської обласної державної адміністрації, розпорядженнями голови облдержадміністрації, цим Положенням, а також власними рішеннями.
1.3.   Рада проводить свою діяльність відкрито та публічно, її рішення та заходи висвітлюються у засобах масової інформації.
1.4.   Рада може залучати до співпраці представників громадських організацій та об’єднань громадян, окремих осіб, які займають активну життєву позицію.
1.5. Рада може мати бланк із своїм найменуванням та власний веб-сайт.

II. Завдання Ради

Завданнями Ради є:
залучення молоді до участі в реалізації державної молодіжної політики на регіональному рівні;
забезпечення постійного зв’язку та взаємодії між органами місцевої влади, з одного боку, і лідерами та активістами органів студентського самоврядування, студентами вищих навчальних закладів, представниками молодіжних громадських організацій, з іншого боку;
аналіз, прогнозування та визначення сучасних актуальних та перспективних проблем розвитку молоді, участь у розробці заходів культурно-просвітницького та виховного характеру, розвитку наукового та інтелектуального потенціалу молоді, формування її патріотичних та моральних якостей, активної громадської позиції;
сприяння розвитку молодіжного руху, зокрема студентського, самоврядування на регіональному рівні, демократизації та автономізації вищих навчальних закладів;
участь у розвитку міжрегіональних та міжнародних зв’язків між органами студентського самоврядування вищих навчальних закладів.

III. Повноваження Дніпропетровської обласної
молодіжної ради при голові облдержадміністрації

Для виконання своїх завдань Рада має право:
здійснювати координацію діяльності районних молодіжних рад при головах райдержадміністрацій та молодіжних рад при міських головах;
надавати пропозиції стосовно діяльності молодіжної ради керівництву місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування при яких створені відповідні молодіжні ради;
сприяти створенню та підвищенню ефективності діяльності районних молодіжних рад при головах райдержадміністрацій та молодіжних рад при міських головах;
одержувати в установленому порядку від структурних підрозділів та посадових осіб облдержадміністрації, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, інших державних установ інформацію, що стосується напрямів її діяльності;
залучати в установленому порядку співробітників і студентів вищих навчальних закладів, установ, підприємств, організацій до розгляду та реалізації питань, що належать до її компетенції;
утворювати комітети (комісії), експертні та робочі групи для виконання окремих завдань;
залучати в установленому порядку до роботи у своїх структурах посадових осіб місцевих органів виконавчої влади;
розробляти, організовувати та проводити в установленому порядку заходи, спрямовані на виконання своїх завдань;
надавати пропозиції місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям щодо проходження стажування молодих фахівців на державній службі та за фахом.

IV. Структура та склад
Дніпропетровської обласної молодіжної ради
при голові облдержадміністрації

4.1.   Персональний склад Ради затверджується головою облдержадміністрації.
Рада утворюється у складі 45 осіб, а саме голови, двох заступників голови, голови Дніпропетровської молодіжної обласної державної адміністрації, секретаря, та членів Ради: голів районних молодіжних рад при головах райдержадміністрацій, голів молодіжних рад при міських головах та 5 само висуванців.
Структура Ради відображена у додатку 1 до цього Положення.
У разі відсутності районних молодіжних рад при головах райдержадміністрацій та молодіжних ради при міських головах склад Ради затверджується без представників від таких районів та міст.
4.2. Виконання прийнятих Радою рішень забезпечує Дніпропетровська молодіжна обласна державна адміністрація (далі – молодіжна адміністрація), за діяльність якої несе відповідальність голова Ради.
Голова молодіжної адміністрації призначається головою Ради.
Склад та структура молодіжної адміністрації затверджується її головою за погодженням із головою Ради.
До складу молодіжної адміністрації можуть залучатись активісти органів студентського та учнівського самоврядування, представники громадських молодіжних організацій, соціально активна молодь.
4.3. З метою підтвердження членства у Раді та молодіжній адміністрації їх членам видається посвідчення. Посвідчення голові Ради видається за підписом заступника голови облдержадміністрації за розподілом функціональних повноважень, членам Ради – за підписом голови Ради на підставі затвердженого головою облдержадміністрації складу Ради, голові та членам молодіжної адміністрації за підписом голови молодіжної адміністрації.
Посвідчення видаються терміном дійсності два роки. Облік виданих посвідчень веде секретар Ради. Зразок посвідчення члена Ради та молодіжної адміністрації погоджується департаментом освіти та науки облдержадміністрації.
4.4.   Голова Ради:
організовує діяльність Ради, виконання нею взятих зобов’язань та розроблених заходів;
розподіляє обов’язки серед своїх заступників;
представляє Раду у взаємовідносинах з органами державної влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, громадськістю та засобами масової інформації;
призначає голову молодіжної адміністрації;
підписує посвідчення членам Ради.
4.5.   Заступники голови Ради:
організовують діяльність Ради та утворених нею структурних підрозділів відповідно до розподілу функціональних повноважень;
за дорученням голови Ради представляють її у взаємовідносинах з органами місцевого самоврядування, державної влади, підприємствами, установами, організаціями.
4.6. Секретар Ради:
організовує проведення засідань Ради; 
веде протоколи засідань Ради;
проводить реєстрацію вхідної та вихідної кореспонденції у журналі реєстрації Ради.
4.7. Голова молодіжної адміністрації:
організовує діяльність молодіжної адміністрації, виконання покладених на неї Радою завдань;
затверджує склад та структуру молодіжної адміністрації за погодженням із головою Ради;
розподіляє обов’язки серед своїх заступників та членами молодіжної адміністрації;
представляє молодіжну адміністрацію у взаємовідносинах з органами державної влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, громадськістю та засобами масової інформації;

V. Організація та забезпечення діяльності
Дніпропетровської обласної молодіжної ради
при голові облдержадміністрації

5.1.   Основною формою роботи Ради є її засідання, які проводяться за потребою, але не рідше одного разу на квартал, або за вимогою її членів чи зверненням голови Ради.
5.2.   Координацію діяльності Ради забезпечує заступник голови облдержадміністрації згідно з розподілом функціональних повноважень або, за його дорученням департамент освіти та науки облдержадміністрації.
5.3    Рада до листопада поточного року затверджує календарний план спільних дій з облдержадміністрацією на наступний рік.
5.4.   Засідання Ради веде голова або за його дорученням заступник голови.
5.5.   Рішення, прийняте на засіданні Ради, набуває чинності, якщо за нього проголосувало не менше, ніж дві третини її персонального складу.
Окрема думка члена Ради, який проголосував проти прийняття рішення, викладається в письмовій формі і додається до рішення ради.
5.6. Рішення Ради оформлюються протоколом, який підписує голова Ради та подає керівництву облдержадміністрації та мають рекомендаційний характер.

5.7. Використання Радою приміщення облдержадміністрації для проведення засідань здійснюється за попереднім узгодженням з керівництвом департаменту освіти і науки облдержадміністрації, але не менш ніж за 3 дні до проведення засідання.

Немає коментарів:

Дописати коментар