- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 25 вересня 2013 р.

10 причин, чому Янукович не буде переобраний в 2015 році


Віктор Янукович – безсумнівно, феномен в багатій на казуси і алогічності українській політиці. Із грязі в князі, потім знову у багнюці, і так по колу вже більше 10 років – це про Віктора Федоровича, для якого подолання особистих комплексів, а також надбання Сім’ї, стало головним лейтмотивом у великій політиці.


Але приходить час, і навіть феномени зазнають краху. Для Юлії Тимошенко він – крах – настав у 2011 році. А для Віктора Януковича є всі підстави вважати, що такий крах настане в 2015 -му.

 Причина № 1. Зрадив своїх виборців
 Взагалі, для української політики розходитися в передвиборних обіцянках і реальних вчинках – це майже норма. Свого виборця неодноразово обманювали практично всі українські політики першої величини – від Олександра Мороза і Віктора Ющенка до Юлії Тимошенко. Однак політична доля таких політиків незмінно виносила на мілину, а когось розбивала і про підводні скелі.

Янукович за 3 роки своєї президентської каденції став абсолютно чужий і незрозумілий своєму традиційному виборцю південно-східної України. За цей короткий період відбулася відмова від програмної установки по федералізації країни. Повністю згорнуто політику з надання російській мові офіційного статусу (закон «Про мови» виявився фікцією, а російська мова навіть не повернулась в кінотеатри України, для чого достатньо було б тільки одного указу Президента). На міжнародній арені відбулась остаточна відмова від вступу до Митного союзу, а Росія перетворилася на головного ворога України.

 Причина № 2. Некомпетентний в управлінні
 Янукович – дуже поганий менеджер. У країні немає такого бардаку, який існував при Ющенку, однак і «стабільність» полягає тільки в тому, що Україна впевнено летить в тартарари. Провалена адміністративна, пенсійна, медична, комунальна і податкова реформи. «Покращення» давно перетворилося у всеукраїнський мем. Виборець Віктора Януковича за 3 роки став помітно «голоднішим і безробітним». А найголовніше, немає ніяких передумов, що за час, що залишився соціально-економічне становище в країні хоча б якось покращиться.

 Причина № 3 . Чужинець для другої половини країни
 Для західної та центральної України Віктор Янукович є «прибульцем» і «окупантом». Він завжди залишиться чужаком, навіть якщо зовсім забуде російську мову, костюм змінить на вишиванку і оголосить «стратегічний шлях розвитку на Європу». Всі потуги Януковича на зближення з Євросоюзом у західній і центральній частині України, безумовно, цінують. Але в 2015 -му виборець цій частині країни проголосує не за Кличків / Яценюка / Тягнибока, а в першу чергу «проти Януковича».

Причина № 4 . « Закошмарив » бізнес
 При Януковичі в бізнес-сферу повернулось відкрите беззаконня 90 -х. З тією тільки різницею, що « бандити » і «наглядачі» стали централізованими і управляються з одного центру – Сім’ї . По суті, в Україні як такої скасована недоторканність приватної власності. Всі фінансові потоки контролює Стоматолог і його друзі.
 У такій ситуації , коли Віктор Федорович майстерно нагнув все бізнес-середовище України, навряд чи йому слід від нього очікувати душевної підтримки у 2015 -му. Вже сьогодні провідні бізнес-групи країни дуже акуратно ведуть переговори з Віталієм Кличком на предмет його адекватності, після ймовірної перемоги в 2015 році.

 Причина № 5. Особистий ворог Путіна
 За інших обставин бути ворогом Путіна було б навіть почесно. Від такого епітета навряд чи відмовилися, наприклад, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок. Але для Віктора Януковича це не самий позитивний нюанс. Володимир Путін – найпопулярніший зарубіжний політик серед українців протягом 11 років, який має цілком певний вплив саме на традиційного виборця Януковича. Різкий крен Віктора Федоровича в бік від Москви, м’яко кажучи, дуже сильно роздосадував ВВП. І поки у нього – Путіна – альтернативного кандидата Януковичу на 2015 рік немає. Однак це не завадить російському президентові красиво помститися в момент другого туру президентських виборів, коли Януковичу необхідно буде мобілізувати максимально електорат південного сходу. «Російських голосів» якраз може і не вистачити.

 Причина № 6. Незалежний опонент
 «У другий тур президентських виборів вийшли Віктор Янукович та Віталій Кличко». Якщо нічого принципово не зміниться, через 2 роки все буде саме так. «Інтелектуал» Кличко за всіма рейтинговими показниками готовий до перемоги над іншим «інтелектуалом». І головна проблема для Януковича в тому, що Кличко практично неможливо зламати традиційним для Сім’ї методом – тиском на бізнес. Боксер тримає все за кордоном. Боксер має чистий бекграунд. І навіть той факт, що Боксер погано говорить і слабо думає, не повинно перешкодити йому стати Президентом України. Адже Януковичу це вже одного разу вдалося.

 Причина № 7 . Чужинець для Заходу
 Єдина причина, чому з Януковичем активно посміхаються західні лідери перед фотокамерами – це фактор Росії. Велике геополітичне ярмо Заходу і Росії сприяє тому, що у Вашингтоні і Брюсселі готові вести діалог у Києві з ким завгодно. Навіть якщо Хто завгодно – Віктор Федорович Янукович. Але на особистісному рівні Янукович украй неприємний західній публіці. Там він сприймається майже таким же дикуном, як і Лукашенко. І в 2015 -му Захід підтримає будь-якого опонента Януковича, за умови, якщо він – опонент – не буде прямим ставлеником Москви.

 Причина № 8 . Соратники дозріли до переходу
 Соратники Януковича діляться на дві категорії – Сім’я і все інше. У Сім’ю входить обмежена когорта обраних. Квитки в Коло Перших не продаються – туди потрапляють за особистою протекцією ВФЯ і Стоматолога. І саме в Колі Перших все вирішується. Всі Решта – міністри, губернатори, депутати – виконують механічні директиви. Це високооплачуваний обслуговуючий персонал Сім’ї. Незадоволені вже зараз виявляють ремствування, але в 2015 -му почнеться справжній саботаж Януковича. Вже сьогодні значна частина фракції Партії регіонів щиро бажає, щоб Віктор Янукович програв президентські вибори.

 Причина № 9 . Загнаний у кут власними помилками
 Янукович дуже нестабільний і схильний до метань. Харківські угоди, арешт Тимошенко, обіцянки вступити до Митного союзу, різкий крен у бік Євросоюзу … всі ці хитання призвели до того, що вибори 2015 року в нахабну сфальсифікувати не вдасться. Інакше їх результати не визнають взагалі ніде. А без тотального адміністративного ресурсу, Януковичу вкрай складно буде розраховувати на позитивний підсумковий результат.

 Причина № 10 . Боягуз не грає в хокей
 З арештом Юлії Тимошенко Віктор Янукович заклав міну під самого себе. У разі програшу, його з величезним задоволенням посадять. При цьому задоволення захочуть випробувати далеко не тільки шанувальники Тимошенко. Це і «західники», і проросійські, і бізнес-середовище, і численні соратники по Партії регіонів. І Янукович буде домовлятися про гарантії. А людина, яка домовляється – вже не вільна.

Ігор Шест


Немає коментарів:

Дописати коментар