- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 22 липня 2013 р.

Прокуратура отримала неспростовні докази провини врадіївських ґвалтівників

Прокуратура має докази провини всіх трьох підозрюваних, проте не уточнює, які саме.

Прокуратура Миколаївської області має у розпорядженні незаперечні докази провини трьох підозрюваних у "Врадіївський справі".

"Зараз у справі зґвалтування у 
Врадіївці є неспростовні докази причетності всіх трьох обвинувачених до злочину", - сказав прокурор Миколаївської області Андрій Курись на прес-конференції у понеділок.

Разом з тим, прокурор не уточнив, які саме факти це доводять.

Говорячи про перекваліфікацію "Врадіївської справи", Курись зазначив, що це питання буде вирішуватися після отримання всіх матеріалів справи.

Як повідомлялося, у смт. Врадіївка (Миколаївська обл) 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну Ірину Крашкову, вивезли її в лісосмугу, побили і зґвалтували.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист Михайло Рябіненко.

Поліщук та Рябіненко були арештовані 30 червня, а перебування Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Дрижак був затриманий. 3 липня суд Центрального району Миколаєва суд задовольнив подання прокуратури і обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці.

Підозрюваним інкримінують заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, але адвокати Ірини Крашкової вважають, що справа повинна 
бути перекваліфікована на "замах на вбивство".

Місцеві жителі заявляють, що цей випадок - не перший в районі, проте раніше злочини замовчувалися і не розслідувалися належним чином. Місцева міліція об'єктивно не розслідувала їх, а вибивала свідчення з випадкових людей для поліпшення статистики розкриття злочинів.


Немає коментарів:

Дописати коментар